Diari La Veu del País Valencià
València consolida la seua marca com a ‘ciutat orgullosa de l’Orgull’

El Govern de la Nau vol seguir impulsant València com una ciutat “diversa i oberta, que lluita contra les discriminacions i els discursos de l’odi”. Així ho ha afirmat la regidora d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Isa Lozano, en la presentació de la campanya municipal pel Dia Internacional de l’Orgull LGTBI 2018.

Amb motiu del 28 de juny –tot i que a València la manifestació tindrà lloc el dia 16 per tal de no coincidir amb altres celebracions arreu de l’estat espanyol–, l’Ajuntament llança una campanya pròpia amb diversos missatges però amb un de principal, la visibilitat.

El lema és el mateix de 2017, que es converteix així en una mena de marca: ‘València, ciutat orgullosa de l’Orgull’. Però, a aquesta marca, se li sumen múltiples missatges que es podran llegir en huit models de cartell i sis peces audiovisuals. “Són missatges amb un punt de provocació i també d’humor”, ha exposat Lozano. Un d’ells, ‘El passat és blanc i negre. El futur, multicolor’, estarà també en una pancarta que es penjarà al balcó del consistori les setmanes del 16 i del 28 de juny. També onejarà la bandera LGTBI i, a més, s’il·luminarà la façana amb els colors de l’arc de sant Martí.

A partir d’aquesta nit de dilluns,160 municipis de la ciutat mostraran cartells d’aquesta campanya municipal i, a més, se’n distribuiran 6.000 en format A3. La línia 73 de l’EMT fins a la setmana del 16 i la línia 5 a partir d’aquesta també lluiran els missatges en defensa de la diversitat.

L’Ajuntament de València ha tornar a confiar en l’agència Ladies & Gentleman per a aquesta campanya. La seua presidenta, Noelia Terrer, ha exposat que es tracta d’una continuació de la de 2017 i ha reiterat que “el lema de l’any passat es queda com a segell, com a marca”. No obstant això, si bé l’any passat es pretenia “declarar eixa obertura total a la llibertat sexual, de gènere i d’expressió” i “els missatges eren molt més específics per a arribar a tots els col·lectius”, la campanya de 2018 manté un esperit més general i advoca pel disseny.

Amb tot, hi ha fins a huit missatges diferents. Al de la pancarta del balcó se sumen ‘Lo convencional nunca ha movido el mundo’, ‘No cambiamos el mundo, lo defendemos como es’, ‘De major vull ser jo’, ‘Celebrem que podem celebrar!’, ‘Totes les persones estimen amb el mateix òrgan’, ‘La vie en rose?’ i ‘Nadie te asegura la felicidad, pero ya nadie te la impide’. “Volem que la ciutat s’òmpliga de varietat i diversitat, també amb els cartells”, ha argumentat Terrer.

Tota la cartelleria, així com l’agenda d’activitats per a celebrar l’Orgull a València, es pot trobar a la web valenciaorgullosa.com.

Un referent en turisme LGTBI

L’Ajuntament de València també repartirà banderes per a les alcaldies i veïnat de les pedanies. “Es tracta de donar una resposta col·lectiva davant de situacions desagradables com a Castellar-l’Oliveral”, ha exposat, en referència als atacs que va patir en maig un banc pintat amb els colors de l’arc de Sant Martí.

“Cal deixar clar que el problema està en els ulls de qui mira”, ha afirmat Lozano, qui ha afegit que “intentem que València siga cada volta més un referent en la celebració de l’Orgull i, també, en el turisme LGTBI”.

Comparteix

Icona de pantalla completa