Diari La Veu del País Valencià
La pluja del cap de setmana causa danys desiguals al camp valencià

Les fortes pluges registrades el cap de setmana al País Valencià han sigut en general beneficioses per al camp, excepte en algunes zones on hi ha hagut inundacions i s’han produït danys en les infraestructures i en alguns cultius com el caqui, l’arròs i els fruiters. Així ho han assegurat a EFE fonts de la Unió de Llauradors, que han indicat que fins als pròxims dies no es podrà conéixer l’abast dels danys que les pluges poden haver provocat en zones de les comarques de La Ribera, La Costera i La Safor, on les precipitacions han sigut més fortes.

L’organització agrària té constància que en llocs on han caigut més de 140 litres per metre quadrat hi ha hagut problemes en les infraestructures agràries. A més, els camps de cítrics o caqui que han resultat inundats, si l’aigua no és absorbida en poc temps, haurien de ser drenats pels agricultors per a evitar l’asfíxia radicular dels arbres o l’aparició de fongs a causa de la humitat.

“El risc latent genera preocupació per veure com evolucionen els camps més inundats”, han indicat les fonts, que han assenyalat que els cultius més afectats podrien ser el caqui i l’arròs. El caqui, perquè l’excessiva humitat pot fer que es perden fruits, la qual cosa suposa un minvament de la collita i, en el cas de l’arròs, en estar sota l’aigua, la planta encara xicoteta pot haver sigut arrossegada per les pluges torrencials, però fins que no baixe el nivell no es podrà comprovar.

“Hi ha preocupació, però caldrà esperar”, han indicat des de la Unió, que assenyalen que, a part d’aquestes zones on les pluges han sigut més intenses, en la resta de la Comunitat i de cara a la futura collita de cítrics i de vinyers les precipitacions són beneficioses.

Comparteix

Icona de pantalla completa