Diari La Veu del País Valencià
El PPCV denuncia el desgavell generat per Montón a les urgències sanitàries dels pobles de l’interior

La portaveu de Sanitat del PPCV, María Remedio Yáñez, ha denunciat, a través d’un comunicat, el “desgavell” en les urgències sanitàries de pobles de l’interior per culpa de la “ineptitud” de la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Carmen Montón.

Yáñez considera que el Pla Remot ha comportat un caos per als professionals sanitaris que atenen els pacients de les zones rurals amb despoblació. Així, ha indicat que “els 134 professionals que atenen 47 pobles de l’interior amb problemes d’accés estan atesos actualment per set PAC (Punts d’Atenció Sanitària Continuada) i pels seus consultoris auxiliars corresponents”.

D’igual manera, ha manifestat que “el pla, com quasi tot en la Sanitat del Botànic, és pura façana i ha estat dissenyat sense comptar amb els professionals que el duran a terme, de manera que han oblidat la transparència i la participació”.

En aquesta línia, ha assegurat que “sota una aparent millora o augment de serveis, en realitat s’amaguen retallades”. “La consellera Montón pretén que els professionals sanitaris actuals atenguen de forma similar a com ho fa el SAMU però sense tenir les condicions idònies. És a dir, més feina però sense comptar amb més recursos ni mitjans, carregant-los de més responsabilitat”, ha denunciat.

Yáñez ha indicat que “els consultoris segueixen igual, sense més dotacions previstes ni reforç de personal, i que, per tant, en cas d’urgència són els professionals els qui han d’anar a recollir l’equipament des de l’ambulatori al PAC on es troba, és a dir a 20-30 minuts de recorregut mínim”. “I han de fer-ho en el seu vehicle particular sense tenir en compte el possible transport de mercaderies perilloses”, ha agregat.

Comparteix

Icona de pantalla completa