Diari La Veu del País Valencià
Les tempestes deixen més de 100 litres per metre quadrat a València i a La Ribera

Les tempestes que s’han viscut aquesta matinada al País Valencià han deixat un total de 142 litres per metre quadrat. Segons informa l’Agència Estatal de Meteorologia (AEMET), el balanç de les fortes plugues ha deixat 142 litres a Guadassuar (Ribera Alta), 116 a Real (Ribera Alta), 100 a València, 72 a Turís (Ribera Alta), 62 a Alzira (Ribera Alta), 64 a Pinós (Vinalopó Mitjà), 61 a Algemesí (Ribera Alta), 57,8 a Moixent (La Costera) i 52,6 a Xàtiva (La Costera).

A més, les tempestes han obligat a tallar la CV-505 entre Alzira i Sueca i el pas inferior de la CV-525, baix de la A-7, entre Algemesí i Alginet, segons informa la Diputació de València. El telèfon d’Emergències 112 ha rebut 45 telefonades sobre incidents, entre ells l’avís de la caiguda d’una paret sobre les vies del tren a Algemesí.

Imatge de les inundacions que han provocat les fortes pluges d’aquesta matinada a Algemesí (Ribera Alta). / Moisès Castell

En aquest sentit, la Línia 1 de Metrovalencia ha estat tallada una hora entre Picassent (Ribera Baixa) i Castelló de la Ribera (Ribera Alta). També el Consorci de Bombers ha hagut de realitzar diverses actuacions i rescats a conductors.

Es mantenen les precipitacions

Per a aquest diumenge, els ruixats i les tempestes predominaran per tot el País Valencià. Els cels estaran coberts i les temperatures màximes aniran en ascens excepte al nord de Castelló. Pel que fa a les precipitacions podran ser localment fortes al litoral i aniran remetent de cara a la vesprada.

Així mateix, el País Valencià té activats avisos per pluges i tempestes que seran grocs a l’interior i taronges al litoral, tal com detalla l’AEMET.

Comparteix

Icona de pantalla completa