Diari La Veu del País Valencià
L’IVAM tornarà a convertir la seua esplanada en un espai habitable durant l’estiu

L’IVAM ha donat a conéixer els esbossos de la intervenció arquitectonicoartística no permanent que enguany s’ubicarà novament a l’esplanada del museu i que es presentarà el pròxim 14 de juny. Es tracta d’un projecte titulat ‘Esa cosa rosa’, que estan duent a terme els arquitectes Langarita & Navarro i l’artista Jerónimo Hagerman, perquè els visitants tinguen una experiència refrescant a l’interior de l’edifici durant l’estiu.

La intervenció aportarà ombra a la façana principal del museu, que, orientada a l’oest, rep una forta insolació a l’estiu. Es tractarà de canviar la percepció d’aquest espai per a convertir-lo en una estança exterior on fer activitats.

El projecte de Langarita & Navarro i Jerónimo Hagerman s’emmarca en la línia d’actuació artística denominada IVAM Produeix, que es va iniciar al gener de 2017. Des d’aleshores ja ha promogut la producció de l’obra de més d’una dotzena d’artistes. El passat estiu, l’arquitecte Adrián Torres (València, 1982) va dur a terme la primera intervenció efímera a l’esplanada, titulada ‘Transition’, que estava formada per una estructura de fusta i plantes.

Es tracta que el museu no es limite a exhibir exposicions, sinó que actue així mateix com a generador de producció artística nova, a més de posar en valor projectes site specific per a alguns espais no museístics del centre.

Comparteix

Icona de pantalla completa