Diari La Veu del País Valencià
Alacant tornarà ser port d’eixida de la Volvo Ocean Race en 2021

L’organització de la Volvo Ocean Race, la Volta al Món a Vela, ha anunciat que la pròxima edició es desenvoluparà en 2021 i que Alacant tornarà a ser el port d’eixida de la regata. Així mateix, l’empresa Atlant Ocean Racing Spain es farà càrrec de l’esdeveniment en substitució de Volvo Group i Volvo Cars.

A escassos dies que acabe l’actual competició en la meta de l’Haia (Països Baixos), l’organització ha confirmat que la pròxima edició de la regata eixirà en 2021 i que un nou propietari assumirà el control. Atlant Ocean Racing Spain, empresa dirigida per Richard Brisius, Johan Salén i Jan Litborn, es farà càrrec de la Volvo Ocean Race prenent el relleu de Volvo Group i Volvo Cars, els copropietaris de l’esdeveniment durant els últims 20 anys.

Brisius, Salén i Litborn tenen una àmplia experiència en la volta al món a vela, ja que han treballat en set campanyes de la Volvo Ocean Race en els últims 28 anys. Brisius i Salén van començar com a regatistes en l’edició de 1989-90, abans de triomfar com a caps d’equip liderant les victòries de l’EF Language (1997-98) i Ericsson 4 (2008-09). Més recentment, van dirigir el Team SCA, l’únic equip exclusivament femení de l’edició de 2014-15.

A més, el mes de novembre passat de 2017, Brisius i Salén van ser nomenats president i copresident de la present edició de la Volvo Ocean Race.

“La història d’aquesta volta del món és inspiradora i el futur és molt prometedor”, va dir Brisius. “Aquesta regata gira sobre les persones i em sent honrat per la perspectiva de posar-me al servei d’alguns dels millors esportistes del món, així com dels principals patrocinadors i seus de la regata”.

“He tingut sort, ja que molts dels meus somnis s’han fet realitat. Primer, el meu somni de navegar en aquesta regata; després, el meu somni de dirigir un equip; posteriorment, el meu somni de dirigir la regata, i, ara, el somni de poder dirigir el futur de la competició”, va afegir Brisius.

“Estem en aquest projecte amb una visió a llarg termini i estem decidits al fet que la regata vaja vent en popa com un esdeveniment sostenible de primer nivell mundial. Espere formar part de l’evolució d’aquesta incomparable regata en col·laboració amb els equips, les ciutats, Volvo i totes les parts interessades”, va resoldre Richard Brisius.

En aquest sentit, les converses amb Alacant, Port d’Eixida de la Volvo Ocean Race per a les pròximes dues edicions i seu de les oficines centrals i del Museu de la regata, continuen avançant per a la celebració d’un ‘mig any’ en 2019.

“Estem encantats amb el fet que nostra seu central i el nostre Museu estiguen a Alacant i amb la nostra relació amb la Comunitat Valenciana”, ha confirmat Brisius.

Els organitzadors de la regata estan analitzant l’opció de tindre dues classes de vaixells en l’edició de 2021, els actuals monotips Volvo Ocean 65 i una altra classe encara per determinar.

“Continuarem innovant i és prometedor que des del primer dia puguem pensar a llarg termini, ja que tenim assegurats els recursos per a portar endavant la pròxima regata”, ha manifestat Johan Salén.

“Obrir la regata a una altra classe existent ens permetria accedir a un inventari de velers oceànics que ja estan disponibles i que estan a l’avantguarda de la tecnologia. Veiem aquesta possibilitat com un desafiament per als millors navegants del món amb una classe que estimula el desenvolupament i se situa a l’avantguarda de l’esport”, ha detallat.

Encara que la pròxima edició començarà en 2021, l’objectiu és reprendre l’activitat competitiva al més prompte possible per a oferir a les parts interessades un període més llarg d’activació en el camí cap a la següent eixida i per a permetre que els futurs equips tinguen l’oportunitat de dissenyar un extens programa d’entrenament.

Volvo Cars continuarà sent patrocinador de l’edició de 2021 i ja s’estan mantenint diferents converses amb els actuals patrocinadors i ciutats seu per a l’edició de 2021 i les competicions prèvies.

Des de Volvo Group, el seu vicepresident executiva de Comunicació Kina Wileke ha indicat que “la Volvo Ocean Race ha sigut un gran vehicle per a construir relacions amb els clients, enfortir la marca Volvo i presentar la nostra empresa i els nostres productes a una audiència global”.

“Després de vint anys sentim que és hora de transferir la responsabilitat d’aquesta prestigiosa competició a un propietari nou i capacitat amb l’experiència i el coneixement necessaris per a desenvolupar-la encara més”, ha sostingut Björn Annwall, vicepresident sènior de Volvo Cars. “Volvo Cars continuarà donant suport a la pròxima edició de la regata com a patrocinador amb un enfocament especial en la sostenibilitat”.

Impacte en la ciutat

No en va, l’impacte econòmic de l’eixida ha sigut “especialment positiu” per a Alacant, ja que la Volvo Ocean Race 2017-18 ha generat 96 milions d’euros de PIB i 1.700 ocupacions a Espanya. A més, a tot el món es recorda l’especial èmfasi per la sostenibilitat i la participació ciutadana que va posar la Generalitat Valenciana durant les dates de l’eixida.

“La Volvo Ocean Race és la regata més complicada de guanyar i el major repte per equips de l’esport professional”, destaquen des de l’organització. Des de 1973, la volta al món ha sigut una obsessió per a alguns dels millors regatistes de la història i més de quatre dècades després continua sent la combinació perfecta entre l’esport d’alt nivell i l’aventura humana.

L’edició de 2017-18 va eixir el 22 d’octubre de 2017 des d’Alacant i portarà els equips a recórrer 45.000 milles al voltant del món creuant quatre oceans dels cinc continents amb parades en 12 emblemàtiques ciutats seu abans de concloure a la fi de juny de 2018 a l’Haia.

Comparteix

Icona de pantalla completa