Diari La Veu del País Valencià
El Consell es persona en el cas derivat de l’operació Erial

El Consell ha autoritzat l’Advocacia General de la Generalitat per a exercitar les accions que puguen derivar-se de les investigacions que s’estan duent a terme en les diligències prèvies núm. 3568/15-A, del jutjat d’instrucció número 8 de València, en el marc de la coneguda com a operació Erial, que va suposar la detenció i l’empresonament provisional de l’expresident de la Generalitat Eduardo Zaplana.

El passat 22 de maig, en el marc de les diligències ordenades pel jutjat d’instrucció número 8 de València, es va personar, en la seu de la Presidència de la Generalitat, un agent de la Guàrdia Civil de la Unitat Central Operativa de la Policia Judicial, perquè s’atenguera el requeriment de lliurament de documentació ordenat per aquest jutjat.

Referent a això, s’ha fet constar que, atenent al volum d’informació a analitzar per a complir el requeriment judicial, no es fa lliurament de cap documentació i aquesta serà enviada a la unitat, que actuarà quan estiga recopilada pels diferents departaments afectats.

A la vista del contingut de l’article 110 de la Llei d’Enjudiciament Criminal, en el qual es regula la possibilitat que correspon als perjudicats per un delicte de personar-se en la causa que s’instrueix, i a la vista dels possibles tipus penals objecte d’investigació, és més que convenient que els representants processals de la Generalitat siguen part en el procés i busquen el màxim rescabalament possible per a l’administració.

Comparteix

Icona de pantalla completa