Diari La Veu del País Valencià
‘Turandot’, ‘Rigoletto’ i ‘La flauta màgica’, plats forts de la propera temporada de Les Arts

Sis òperes i una sarsuela seran els continguts que oferirà la propera temporada (2018-2019) el Palau de les Arts. Turandot, La flauta màgica, I masnadieri, Iolanta, La malquerida, Rigoletto i Lucia di Lammermoor són els títols que es podran veure al coliseu valencià a partir d’octubre.

Enguany, de nou, hi haurà una pretemporada prèvia en què el públic podrà veure cinc espectacles diferents. D’aquesta manera, el coliseu manté la política de fer nous públics a través de preus populars ja que el plat fort, el Turandot de Giacomo Puccini, amb què començarà la programació, tindrà un cost d’entre 7 i 50 euros. Dins d’aquesta pretemporada també hi ha una producció d’El llac dels cignes de Txaikovski, un homenatge a Matilde Salvador i Claude Debussy dirigit pel valencià Jordi Bernàcer.

La pretemporada també contempla una vetlada espanyola amb direcció de Miguel Ángel Gómez Martínez i un recital de noves veus dirigit pel valencià Pablo Rus. Tots dos directors debuten al Palau de les Arts amb uns concerts que tindran un preu d’entre 10 i 20 euros.

En desembre començarà la temporada amb La flauta màgica de Mozart. La seguiran títols com I masnaderi de Verdi, Iolanta de Txaikovski, La sarsuela de Penella, La malquerida, Rigoletto de Verdi i Lucia di Lammermoor de Donizetti. La temporada acabarà amb El llac dels cignes de Txaikovski.

Pel que fa a directors, Roberto Abbado es manté com a titular del coliseu i junt amb el mestre italià passaran al llarg de la propera temporada mestres com Gustavo Gimeno i Henrik Nánási, tots dos possibles candidats a la titularitat de Les Arts, així com els debutants Guillermo García Calvo, Alpesh Chauhan, el nord-americà Christopher Franklin, Ramón Tebar, Lothar Koenigs, Óliver Díaz, Santiago Serrate i Gabor Takács-Nagy.

En total, el centre cultural ofereix 36 funcions d’òpera, 6 representacions de ballet clàssic amb orquestra, 12 concerts simfònics, 2 cites amb la música de cambra, 3 recitals, més de 20 dies d’activitats gratuïtes i més d’una quinzena de propostes didàctiques.

Pel que fa a les veus que actuaran la pròxima temporada al coliseu valencià destaquen Jennifer Wilson com a Turandot i Marco Berti com a Calaf en el títol de Puccini. De desembre a juliol de 2019, Dmitry Korchak, Artur Ruciński, Celso Albelo, Michele Pertusi, Jessica Pratt i Yijie Shi cantaran a Les Arts, mentre que entre la llista de directors d’escena apareixen mestres com Graham Vick, Mariusz Treliński i Emilio Sagi.

La presència de valencians de reconeguda trajectòria es completa amb cantants com Cristina Faus, Maite Alberola i Carmen Romeu, a més del director d’escena Emilio López, que signa La malquerida de Penella. Dins del període nadalenc, i per tal de donar resposta a una petició del públic, segons ha explicat la presidenta del Patronat, Susana Lloret, el coliseu d’òpera oferirà El llac dels cignes, de Txaikovski, amb l’Orquestra de les Arts i el cos de ball de l’Òpera d’Astanà.

Els músics de l’Orquestra de les Arts, dins dels concerts de cambra, retran homenatge a Joaquín Rodrigo amb motiu dels 20 anys de la seua defunció.

Altres activitats i programa didàctic

Les Arts manté la seua aposta per activitats gratuïtes, que començaran al setembre amb la tradicional jornada de portes obertes, però que també inclouran la marató mozartiana Mozart Nacht und Tag, les dues vetlades de Nit a les Arts, el Dia de la Dona Treballadora, el cicle Bandes a les Arts, juntament amb els recitals a l’IVAM, les conferències operístiques de Ramon Gener o els European Opera Days.

El programa didàctic, al qual accedeixen cada temporada al voltant de 10.000 alumnes, augmenta les propostes familiars d’espectacles i inclou nous suggeriments com Babies Only, dirigida als més menuts, o Conta’m una òpera.

Comparteix

Icona de pantalla completa