Diari La Veu del País Valencià
Els vestigis de Milagrosa Martínez desapareixen de les Corts

El rastre físic de Milagrosa Martínez a l’edifici dels grups parlamentaris de les Corts ha durat 7 anys, 2 mesos i 20 dies. “La molt excel·lent presidenta de les Corts, María Milagrosa Martínez Navarro, va inaugurar la seu dels grups parlamentaris l’11 de març de 2011”, resava la placa commemorativa situada al vestíbul d’entrada del recinte del carrer de la Llibertat.

Dos operaris de l’empresa de reformes El Manitas s’han encarregat d’arrancar el rectangle de pedra adossat sobre la porta interior de la planta baixa, per on entren cada dia molts dels treballadors de les Corts i els dels grups polítics.

Carregant el vídeo…
>

Amb un martell i un cisell i pujats en escales, els obrers han colpejat el lateral de la pedra fins que s’ha partit per un dels costats. Així han retirat el primer fragment de la placa, que amb alguns colps més en la part superior ha acabat separant-se de la paret.

Dos operaris d’una empresa de reformes desmunten la placa que commemorava la inauguració de l’edifici dels grups parlamentaris. / DANIEL GARCÍA-SALA

Al lloc ha quedat una superfície blanca amb la mateixa forma que la placa amb els senyals de les subjeccions amb què es va assegurar en el moment d’instal·lar-la.

Amb la retirada (Fotogaleria) s’ha complit la primera part de l’acord unànime de la Mesa de les Corts d’eliminar els reconeixements a Milagrosa Martínez, presidenta de la cambra entre 2007 i 2011 i ara en presó després de la condemna pel cas FITUR.

Menys traumàtica ha sigut la retirada del retrat presidencial de la galeria situada a la sala Daurada, en la zona noble del Palau de Benicarló. Un treballador de les Corts, també amb una escala, ha despenjat el retrat de Milagrosa Martínez, situat al costat del seu successor en el càrrec, Juan Cotino. El quadre s’ha dipositat sobre la taula situada al centre de l’estança on el treballador del parlament l’ha embolicat en un paper d’estrassa.

Comparteix

Icona de pantalla completa