El comerç dels centres històrics reclama integrar-se en les polítiques turístiques

La turistificació, la mobilitat, la venda il·legal de carrer i la reticència a la digitalització són els principals problemes dels negocis del nucli antic de València
/ València
30 maig 2018 01:00h
El president de l\'Associació de Comerciants del Centre Històric de València ha reconegut "que el turisme és necessari" però ha lamentat que la seua saturació genere l\'expulsió dels veïns.

Massificació turística, mobilitat reduïda, venda il·legal o dificultat per a adaptar-se a les noves tecnologies són alguns dels problemes a què s'enfronta el comerç dels centres històrics, que reclamen a les administracions majors controls i integrar l'activitat comercial en les polítiques turístiques. Això és el que s'ha posat de manifest en el VIII Congrés Internacional dels Centres Històrics d'Espanya, que ha reunit a València més de 200 congressistes de tot el món per a parlar dels usos i abusos de l'ocupació de la via pública, la turistificació davant la conservació del patrimoni i els reptes de la mobilitat, entre altres assumptes.

El president de l'Associació de Comerciants del Centre Històric de València, Rafael Torres, ha explicat a EFE que cal promoure la "dinamització i sostenibilitat" d'aquestos llocs "on conviuen residents i turistes, comerços amb idiosincràsia pròpia i patrimoni" i ha apuntat entre els seus principals problemes la turistificació, la mobilitat, la venda il·legal de carrer o la reticència a la digitalització.

Torres ha reconegut "que el turisme és necessari" però ha lamentat que la seua saturació genere l'expulsió dels veïns i ha advocat per regular els apartaments turístics i perseguir activitats il·legals, a més d'apuntar que l'associacionisme ha de "facilitar" que els comerciants vegen en la venda per Internet "una forma d'especialitzar-se i dotar-se de valor afegit". També ha defensat que el comerç ha d'integrar-se en la política turística i ha sostingut que cal "buscar un turisme més rendible per a la ciutat sense necessitat que es massifique". 

next