Diari La Veu del País Valencià
L’alcalde d’Oriola nega haver comés cap irregularitat per no acudir al seu lloc de treball en Sanitat durant 6 anys

L’alcalde d’Oriola, Emilio Bascuñana (PPCV), ha afirmat aquest dimecres que “no” ha “comés cap irregularitat” en relació amb la seua trajectòria professional com a metge vinculada a la direcció territorial de Sanitat a Alacant. Bascuñana ha fet aquestes declaracions en una roda de premsa després que eldiario.es publicara una notícia segons la qual va estar cobrant durant sis anys un sou “sense tindre un lloc al qual acudir” en la citada direcció territorial de Sanitat, “a la qual va estar adscrit funcionalment després de deixar la seua consulta al centre de salut Álvarez de la Riva”, a Oriola.

Referent a això, el regidor popular ha assegurat que és “absolutament fals” que durant sis anys –entre 2008 i 2014– percebera un sou públic de la direcció territorial de Sanitat “sense anar a treballar”. Bascuñana, qui ha estat acompanyat en la seua compareixença davant els mitjans de comunicació pel portaveu adjunt, Rafael Almagro, i pels edils Sabina Galindo i Víctor Valverde, ha anunciat que està estudiant emprendre accions legals contra aquells que han possibilitat aquest “titular fals que pot danyar” la seua imatge.

L’alcalde ha repassat la seua trajectòria professional i ha insistit que, durant eixos sis anys, va exercir tasques de “suport i assessorament” a la direcció territorial de la Conselleria de Sanitat a Alacant –principalment fins a 2010– i, els últims anys, fins a 2014, va passar “consulta manera rotatòria cobrint companys sortints de guàrdia o de permís”. “Jo no he comés cap irregularitat”, ha asseverat Bascuñana, qui ha reconegut la “dificultat” per a deixar constància del treball realitzat en aquestos anys.

Al seu parer, aquesta informació periodística respon a una “maniobra per a intentar” desprestigiar-lo i apartar-lo de “la política”, malgrat que porta “tres anys al capdavant de l’Alcaldia d’Oriola amb honestedat, responsabilitat i convicció”. També s’ha mostrat convençut que durant l’any que queda per a la celebració de les eleccions municipals “vindran més atacs”. Així mateix, ha afirmat que està disposat a afrontar els cops perquè els que els realitzen “no són gent de bé”, ni busquen “el millor per a Oriola”.

Abans de la roda de premsa oferida per Bascuñana, la formació política Compromís ha demanat la dimissió de Bascuñana i el PSPV-PSOE li ha exigit que done “explicacions”. La diputada a les Corts i portaveu adjunta de Compromís, Mireia Mollà, ha registrat una pregunta parlamentària a les Corts per a “esclarir aquest fet”, que, al seu parer, “és un episodi més de la irresponsabilitat i la vergonyosa manera d’entendre la gestió pública del PP i el seu menyspreu total cap a allò públic”.

Per la seua banda, el secretari d’Organització del PSPV-PSOE, José Muñoz, ha assenyalat en una nota de premsa a la secretària general del PPCV, Eva Ortiz, com la “gran impulsora” de l’actual alcalde d’Oriola. “Eva Ortiz haurà d’explicar si la regeneració del PP és col·locar a un dels seus protegits en l’Alcaldia d’Oriola després de cobrar diners públics sense treballar”, ha indicat Muñoz.

Comparteix

Icona de pantalla completa