Diari La Veu del País Valencià
Rajoy desactivarà el 155 després de la formació del nou govern català

La vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, ha confirmat durant la sessió de control al Congrés d’aquest dimecres que el govern espanyol desactivarà el 155 després que el president de la Generalitat Catalana, Quim Torra, haja modificat la designació dels consellers, que en un principi incloïa els empresonats Rull i Turull i els exiliats Puig i Comín.

A preguntes del diputat de Podem Josep Vendrell, la vicepresidenta ha dit que ells, “a diferència de Podem, sí que compleixen les lleis”. I, a més, ha volgut enviar un missatge a Torra i ha alertat que estaran atents a tota la seua acció política. “El Govern de Catalunya no podrà fer el que vulga i, per tant, haurà de complir les lleis”, ha manifestat.

D’altra banda, Santamaría ha insistit que les paraules de Torra són “supremacistes i xenòfobes” però que estaran “pendents dels fets”.

Respecte a la moció de censura del PSOE, que es debatrà a partir del dijous, Sáenz de Santamaría ha acusat el líder del PSOE, Pedro Sánchez, de ser “massa irresponsable” atés que impulsar aquestos mecanismes suposa efectes econòmics. “L’economia està començant a manifestar els problemes que poden generar les iniciatives de Sánchez. Tant com ens ha costat arribar ací, s’ha de ser massa irresponsable per a voler fer-ho”, ha assegurat al Congrés.

Comparteix

Icona de pantalla completa