Diari La Veu del País Valencià
La Guàrdia Civil busca a Navaixes dades sobre pagaments irregulars de l’exalcalde del PP

Agents de la Unitat Central Operativa de la Guàrdia Civil (UCO) recapten informació des d’aquest dimarts a l’Ajuntament de Navaixes (Alt Palància), al qual han accedit a primera hora d’aquest matí. Segons han informat a EFE fonts de l’equip de govern local, els agents treballen al costat dels regidors i funcionaris del consistori, als quals els estan sol·licitant informació.

Aquesta recerca podria estar relacionada amb diverses denúncies presentades per l’actual equip de govern que encapçala l’alcaldessa Patricia Plantado (Alternativa por Navajas), en relació amb la gestió de l’anterior equip de govern, el PP. Dos agents de la Guàrdia Civil es troben en la porta d’accés per a impedir el pas de públic, encara que sí que han entrat al consistori els treballadors que col·laboren amb la tasca dels agents de la UCO.

Recentment, el Tribunal de Comptes ha obligat a pagar 14.570 euros a l’exsecretari municipal Antonio Paredes com a reintegrament de les transferències que hauria fet al seu propi compte personal sense “cap justificació des del compte bancari del consistori”, arran d’una denúncia de l’equip de govern. També s’investiga un possible descobert produït en els fons públics de l’Ajuntament com a conseqüència de les possibles “irregularitats” que s’haurien comés en justificar dietes i quilometratge en 2011, quan era alcalde José Vicente Torres, del PP.

L’exdirigent del PP va ocupar l’Alcaldia de Navaixes des de 1999 a 2014, quan va dimitir després de perdre el suport del seu equip de govern. Prèviament havia sigut suspés de militància pel seu partit, després de conéixer-se que Torres estava imputat per un jutjat de Sogorb per haver infringit una condemna que pesava sobre ell i que l’inhabilitava per a exercir un càrrec públic. A més, el grup socialista a Navaixes l’havia denunciat per falsedat en document públic relatiu al Compte General de 2006 de l’Ajuntament.

El jutjat de primera instància i instrucció 1 de Sogorb va obrir al maig de 2016 una recerca per un presumpte delicte de prevaricació contra Torres per falsejar la comptabilitat del municipi per a obtenir subvencions.

Comparteix

Icona de pantalla completa