Diari La Veu del País Valencià
Les Corts llevaran el retrat de Milagrosa Martínez de la galeria de presidents

Les Corts eliminaran els elements físics que recorden que Milagrosa Martínez va presidir la cambra. La Mesa de les Corts ha pres la decisió d’eliminar la placa existent en l’edifici dels grups parlamentaris que informa sobre la inauguració durant el mandat de la presidenta condemnada i empresonada per la seua implicació en el cas Gürtel.

L’efígie de qui va presidir la cambra entre 2007 i 2011, durant el darrer mandat complet de Francisco Camps, desapareixerà, a més, de la galeria de pintures que representen els diversos presidents de les Corts a l’anomenat saló Daurat. La proposta ha anat a càrrec de l’actual president, Enric Morera.

Les Corts retiraran pròximament el quadre de Milagrosa Martínez. / V.P.

La síndica de Ciutadans, Mari Carmen Sánchez, ha avançat la decisió de la Mesa durant la roda de premsa posterior a la Junta de Síndics. “S’ha pres per unanimitat. No és plat de bon gust haver de passar per eixe saló”, s’ha queixat la portaveu.

La portaveu adjunta de Podem, Fabiola Meco, n’ha confirmat la retirada minuts després i ha recordat que va ser la seua formació qui va demanar eliminar tots els recordatoris de polítics corruptes dels edificis públics. Meco ha avançat que la de Martínez no serà la darrera pintura que s’hi haurà de despenjar atés que “hi ha altres presidents de les Corts que són objecte d’imputació”, en referència a Juan Cotino, imputat després de l’operació Erial i la detenció d’Eduardo Zaplana.

Pintura de Juan Cotino penjada al saló Daurat de les Corts. / V.P.

El PPCV s’ha mostrat a favor de la retirada del retrat perquè “suposa el compliment de la Llei de Transparència, tot i que la síndica de Podem haja intentat atribuir-se-la”, segons ha assegurat la número dos del grup parlamentari, Eva Ortiz.

Comparteix

Icona de pantalla completa