Diari La Veu del País Valencià
Zaplana dimiteix com a conseller de Logista

El consell d’administració de Logista ha acceptat la dimissió de l’expresident de la Generalitat i exministre de Treball Eduardo Zaplana com a conseller independent de la firma a causa de la seua actual situació processal penal, segons ha informat aquest dimarts la companyia en la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

En concret, l’òrgan de govern de la companyia ha acceptat la dimissió de l’exministre de Treball, que va aterrar en Logista com a conseller el maig de 2014, previ informe favorable de la Comissió de Nomenaments i Retribucions.

El consell d’administració de Logista ha acceptat la dimissió de Zaplana després que el passat dia 22 Telefónica decidira suspendre “amb caràcter immediat” la relació laboral que mantenia la companyia amb l’exministre i expresident de la Generalitat Valenciana, després d’haver sigut detingut i acusat dels delictes de blanqueig de capitals, malversació i prevaricació en el marc de l’operació Erial, fins que s’aclarisca la situació.

Zaplana va fitxar el setembre de 2008 per Telefónica com a delegat per a Europa, amb dependència directa del llavors president de l’operadora, César Alierta, i va assumir aleshores els càrrecs de conseller de Telefónica O2 Europa i Telefónica O2 República Txeca.

El desembre de 2008 va abandonar les responsabilitats com a delegat de la companyia per a Europa i va ser nomenat adjunt al secretari general Tècnic de la Presidència. El gener de 2012 va deixar de ser membre del consell de Telefónica Europa.

Comparteix

Icona de pantalla completa