Diari La Veu del País Valencià
Bonig adverteix Puig que la moció de censura fa perillar la reforma del finançament autonòmic

La presidenta del PPCV, Isabel Bonig, ha advertit aquest dilluns que la presentació de la moció de censura per part del PSOE és “un torpede” a la línia que estaven seguint el PP i els socialistes de “pactar algunes qüestions fonamentals”, com ara el tema de l’aigua o la reforma del finançament autonòmic.

Bonig s’ha referit així, després de l’acte commemoratiu del 25é aniversari de la Policia Autonòmica, en ser preguntada pels efectes que la presentació d’aquesta moció de censura pot tindre sobre la reforma del sistema de finançament. Al seu judici, aquesta iniciativa suposa que el PSOE “vol arribar al poder amb dreceres, com siga, de la pitjor forma” i que “vol pactar amb tots aquells que volen trencar Espanya”.

Bonig ha recordat que el PP ha donat suport al PSPV en el canvi del model de finançament i ho tornarà a fer, però ha considerat que el president de la Generalitat i secretari general dels socialistes valencians, Ximo Puig, ha d’aclarir dues qüestions. Primer, ha dit, ha d’aclarir “quina és la posició de la Comunitat Valenciana” i després ha de “reunir-se amb tots els barons socialistes i dir quina és la posició del PSOE” en el Consell de Política Fiscal i Financera (CPFF).

“El PSPV ha de deixar de fer demagògia i posar-se a gestionar bé els interessos dels valencians. Estem oberts al diàleg, però aquesta moció suposa que s’han trencat tots els ponts d’acords i diàleg amb el govern d’Espanya”, ha afirmat.

Bonig ha assenyalat que “tot el que no ha fet el PSPV ho fa el PP”, que va a Madrid a reclamar aquest canvi de model, com ho va fer la setmana passada en la reunió que va mantindre amb el ministre d’Hisenda, Cristóbal Montoro.

En aquesta trobada, ha dit, el ministre li va assegurar que a finals de maig o principis de juny tenia la intenció de convocar el CPFF per a tractar alguns temes, entre ells, la reestructuració del deute de les comunitats autònomes.

Preguntada pel possible avançament de les eleccions generals, la líder del PPCV ha considerat que la moció és “simplement pur electoralisme del PSOE” però ha afirmat que si hi ha avançament electoral, “el PPCV està preparat, té un projecte i eixirà a guanyar”.

Comparteix

Icona de pantalla completa