Diari La Veu del País Valencià
Cinema Jove distingeix el ‘futur prometedor’ dels actors Greta Fernández i Pablo Molinero

Cinema Jove augura cada edició un avenir d’èxits a dos actors de la nova fornada de la indústria audiovisual espanyola a través del seu premi ‘Un futur de cinema’. El guardó ha reconegut en el passat joves promeses que hui en dia són actors consagrats, com ara Elena Anaya, Marta Etura, Carlos Areces, Leticia Dolera i Adrián Lastra. En aquesta ocasió, el festival organitzat per l’Institut Valencià de Cultura ha decidit distingir els intèrprets Greta Fernández i Pablo Molinero. El festival els dedicarà un cicle durant la mostra de cinema, que se celebra a València del 22 al 29 de juny.

Fernández i Molinero participaran en sengles trobades amb el públic al final de la projecció de les seues pel·lícules més destacades. De tots dos, el director de Cinema Jove, Carlos Madrid, ha destacat que els uneix el “bon criteri a l’hora de cimentar les seues carreres, amb una elecció acurada dels projectes en els quals participen”.

Greta Fernández no és solament la filla d’Eduard Fernández, ha destacat el certamen en un comunicat. L’actriu, Greta Fernández (Barcelona, 1995), fa honor a la seua estirp familiar, és una artista multidisciplinària que combina la interpretació amb la fotografia. La seua primera experiència en el cinema va ser amb 13 anys sota la direcció de Cesc Gay en Ficció. I els seus treballs més recents són La pròxima pell, d’Isaki Lacuesta, per la que va ser nominada a millor actriu secundària en els Premis Gaudí 2017; No sé dir adéu, de Lino Escalera; Estimar, d’Esteban Crespo, i La malaltia del diumenge, de Ramón Salazar.

Trajectòries

Com els joves de la seua generació, Greta es prodiga en les xarxes socials amb èxit, la qual cosa l’ha erigida en una destacada influencer, sobretot en Instagram. En l’àmbit musical, va protagonitzar el videoclip de Persiguiéndonos de l’estrella espanyola del trap C. Tangana.

En teatre ha debutat enguany en Amanda T, una obra dirigida per Àlex Mañas que fabula la tràgica història d’Amanda Todd, la jove canadenca que, amb 15 anys, es va suïcidar després de patir ciberassetjament. Per últim, en televisió, acaba d’estrenar la tragicomèdia Matar al padre, dirigida per Mar Coll per a Movistar + sobre la Barcelona de l’era postolímpica, en l’avantsala de la crisi econòmica.

Entre els seus pròxims projectes destaquen l’òpera prima d’Álex Montoya La Gent, basada en l’obra homònima de la companyia valenciana Pérez&Disla; la pel·lícula per a televisió Elisa i Marcela, d’Isabel Coixet, que relata la història real de dues mestres gallegues que van contraure matrimoni en 1901 per a escàndol de l’època, i l’òpera prima de Belén Funes La hija de un ladrón, que coprotagonitzarà amb el seu pare.

Abans de guanyar-se l’aplaudiment tant de crítica com del públic amb el seu paper de Mateo en la serie de Movistar+, La Peste, l’actor Pablo Molinero (Castelló de la Plana, 1977) ja havia consolidat una carrera en l’àmbit escènic amb la seua companyia de teatre físic loscorderos.sc, un projecte que des de 2003 es prodiga en una recerca artística sobre les obsessions humanes.

“Tot i que aquest premi li vaticina una carrera en el cinema als 41 anys complits, Pablo ja té un llarg recorregut en les taules, de manera emprenedora i personal”, ha valorat Carlos Madrid. Els seus inicis professionals es van forjar en la seua terra natal, en les companyies de teatre de carrer Visitants i Pikor Teatre i en la formació de teatre de sala El Teatre de l’Home Dibuixat. Posteriorment, es va traslladar a Barcelona, on va formar part de la companyia Sol Picó (Premi Nacional de Dansa 2016). Així mateix, també va participar en projectes de Comediants i La Fura dels Baus.

En el plànol audiovisual, Molinero ha participat en diversos curts; en la sèrie de l’extinta Canal 9 Negocis de família, i en els llargmetratges de Rafa Montesinos De colors (2003) i Aquitània (2005), així com en les pel·lícules Enxaneta (Alfonso Amador, 2011), Terrados (Damián Sabini, 2012) i en la comèdia dramàtica de ciència ficció ULTRAinocencia (Manuel Arija, 2017), basada en l’obra de teatre homònima de la seua companyia loscorderos.sc.

El seu reconeixement massiu ha arribat a través del seu paper protagonista en la sèrie dirigida per Alberto Rodríguez La peste, ambientada en la Sevilla del segle XVI, on dóna vida a un misteriós personatge perseguit por la Santa Inquisició. Aquest segon semestre de l’any, Molinero reprendrà el seu rol en la segona temporada del thriller històric de Movistar+, que s’estrenarà en 2019.

Comparteix

Icona de pantalla completa