Diari La Veu del País Valencià
El PSPV demana la suspensió cautelar d’un treballador de l’IVACE que presumptament va manipular documents abans de la detenció de Zaplana

La portaveu adjunta del grup socialista a les Corts, Ana Barceló, ha sol·licitat aquest diumenge que s’investigue l’actuació del responsable de Recursos Humans de l’IVACE, Alfonso Roselló, per a esclarir per què va estar consultant i possiblement manipulant els expedients del Pla Eòlic pels quals dies després van ser detinguts l’expresident de la Generalitat, Eduardo Zaplana, i diversos membres de la família de l’exconseller Juan Cotino. Fins a esclarir el succés, els socialistes demanen la suspensió cautelar de l’alt funcionari.

“Davant la gravetat de les informacions conegudes hui, els socialistes demanem una recerca exhaustiva dels fets i, en cas de confirmar-se que va poder manipular els expedients del cas que ja estava en mans de la UCO, es prenguen mesures contundents amb l’alt funcionari”, ha indicat Barceló.

Pel que sembla, segons indiquen alguns mitjans, Roselló, qui va entrar a treballar en l’administració autonòmica a través de l’Agència Valenciana d’Energia amb el govern de Zaplana –el mateix any que suposadament es van cometre les irregularitats que ara investiga el jutjat d’instrucció número 8 de València– es va presentar en les dependències de l’arxiu de la Generalitat i va estar consultant els expedients de les adjudicacions del Pla Eòlic. Es tracta dels documents pels quals, presumptament, Zaplana està a la presó. El registre oficial d’entrades reflecteix que Roselló va consultar els expedients al mateix temps que ja havia iniciat una recerca per part de la UCO i que va acabar amb l’expresident i gent del seu entorn detinguts.

Comparteix

Icona de pantalla completa