Diari La Veu del País Valencià
La Generalitat recorrerà contra les sentències que obliguen a retornar els concerts a huit centres

La Generalitat recorrerà contra les sentències del Tribunal Superior de Justícia (TSJ) valencià que ordenen retornar els concerts a huit centres educatius, “perquè no les comparteix”.

Fonts de la Conselleria d’Educació expliquen que les classes a què es refereix el TSJ corresponen a unitats de Batxillerat i que el Batxillerat no és una etapa educativa obligatòria. A més, afegeixen que “la valenciana és de les poques autonomies que concerta el Batxillerat a l’estat espanyol”.

Aquest divendres el TSJ ha informat que ha estimat parcialment cinc recursos interposats contra el Decret 6/2017 de la Conselleria d’Educació que regula l’ensenyament concertat i, també, contra el reglament que fixa els criteris per a l’accés o renovació d’aquestos.

Sobre la base de les cinc sentències, el TSJ ha resolt els casos particulars de huit centres educatius que havien recorregut la no renovació o la reducció del nombre d’aules que tenien concertades. D’aquesta manera, els ha reconegut el dret de conservar les aules concertades que la Generalitat no els va renovar.

El tribunal exposa que les administracions autonòmiques tenen llibertat per a optar pels concerts, però remarca que els concerts vigents no es poden extingir per decret i que és obligatori renovar-los si els centres educatius compleixen els requisits exigits per la norma.

Des de la conselleria argumenten que el decret de concerts es va establir l’any passat perquè era quan tots els concerts de Batxillerat acabaven el seu contracte de concert. “Era el moment d’estudiar les unitats de Batxillerat que calia concertar, és a dir, tornar a contractar, segons les necessitats d’oferta educativa”, expliquen, i afegeixen que “aquest decret té aquesta funció i que es van concertar les unitats de Batxillerat necessàries per a cobrir l’oferta educativa en l’etapa de Batxillerat seguint criteris transparents i rigorosos”.

“El que no s’entén ara és per què s’obliga totes les valencianes i els valencians a pagar unes unitats que no són cal concertar, perquè amb l’oferta de places que tenim als centres sostinguts amb fons públics està més que assegurada”, conclouen.

Comparteix

Icona de pantalla completa