Diari La Veu del País Valencià
Puig assegura que la internacionalització de l’economia valenciana passa per enfortir la Unió Europea

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha destacat aquest divendres que el treball “de la Comunitat Valenciana per la internacionalització de la seua economia i pel comerç està estretament vinculada a l’enfortiment de la Unió Europea”. Així ho ha manifestat en el debat ‘Diàlegs ciutadans’, al qual ha assistit al costat de la comissària de Comerç de la Comissió Europea, Cecilia Malmström, que es troba en una visita institucional a València. A l’acte també ha assistit el delegat del Consell per a la Unió Europea i Relacions Externes, Joan Calabuig, detalla la Generalitat en un comunicat.

Puig ha ressaltat la “sintonia” de la Generalitat amb la política comercial de la Comissió Europea. Sota aquest prisma, ha assegurat que el Consell ha alineat la seua política comercial amb les directrius de la Unió. El cap de l’executiu valencià ha destacat que la internacionalització està en l'”ADN” de l’economia valenciana i ha assegurat que els valencians sempre han tingut “una visió profundament europeista”.

En la mateixa línia, ha ressaltat que el Consell “veu amb expectació” i de manera “positiva” les iniciatives empreses per la comissària Malmström per a la formalització d’acords comercials amb tercers països. El president ha reclamat la necessitat d’arribar a aquestos acords per a establir unes regles que generen un marc comú per al comerç internacional: “Si hi ha unes regles, tots sabem on juguem”.

Ha reivindicat així un “marc estable” amb “regles clares” perquè les pimes puguen desembolicar-se en els mercats internacionals amb major facilitat. Per açò, ha defensat els acords tant per l’eliminació de barreres aranzelàries per a augmentar la competitivitat exportadora, com per l’obertura d’oportunitats abans no plantejades en aquestos mercats.

No obstant açò, respecte al mercat agroalimentari, ha puntualitzat que s’han de mantindre els estàndards de qualitat i fitosanitaris, així com seguir una “visió rigorosa”, al mateix temps que ha considerat necessari fer un seguiment dels tractats. “La globalització no pot modelar-nos; nosaltres hem de modelar-la a ella”, ha afegit.

També ha ressaltat Europa com un “espai polític, social i econòmic fonamental per a la pau” i ha cridat a enfortir el projecte comunitari i la seua cohesió des de l’àmbit local i regional.

La comissària europea, per la seua banda, ha valorat la implicació de la Generalitat en els objectius dels tractats comercials impulsats pel seu departament de la Comissió Europea. Durant el debat, Malmström ha saludat les recents missions comercials i institucionals a països com el Canadà o el Japó.

Comparteix

Icona de pantalla completa