Diari La Veu del País Valencià
‘Tenim molt a contar’, la campanya d’À Punt per a enganxar els valencians a la tele pública

La televisió d’À Punt està a tocar i, per a recordar-ho, la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació (CVMC) ha llançat una campanya per a invitar els valencians a sintonitzar el canal. ‘Tenim molt a contar’ és el lema amb què la televisió pública vol enganxar la ciutadania; de fet, a través de les xarxes socials, es podran fer aportacions que posteriorment seran recollides per la CVMC.

El proper 10 de juny, la televisió pública començarà les emissions regulars amb una programació nova que encara no s’ha presentat de manera oficial, tot i que, tal com ha informat aquest diari, en la graella hi haurà programes com ara Bambant per casa, presentat per Pep Gimeno ‘Botifarra’ i Miquel Gil; Comediants, el particular Club de la Comèdia d’À Punt que dirigirà Maria Juan; Cuiners, una sèrie sobre xefs que presentarà Ricard Camarena; GR7, una sèrie conduïda pel cantautor Andreu Valor i que ressegueix la ruta mediterrània, i Magnífics, un programa de màgia codirigit pel Mag Aparisi i Nacho Diago, entre altres continguts. A més a més, pel que fa a la informació, Clara Castelló i Carolina Ferre dirigiran els dos magazins: El Matí À Punt i À Punt Directe, respectivament.

Això no obstant, amb l’avinentesa de la data, aquest divendres s’ha presentat al Centre del Carme la campanya que anuncia l’arribada de la televisió d’À Punt. La Mujer del Presidente és l’empresa que s’ha encarregat de la campanya publicitària amb què es tractarà de convidar els valencians a sintonitzar el nou canal televisiu d’À Punt, que “contarà el que succeeix ací”, ha destacat el publicista José Maza. El lema ‘Tenim molt a contar’ serà també una etiqueta a les xarxes amb què la ciutadania podrà fer arribar a la Corporació allò que al seu parer mereix ser contat. D’aquesta manera es fa partícips els valencians de la televisió i dels esdeveniments que consideren que mereixen l’atenció de la televisió valenciana. Després, els responsables faran una selecció de les propostes per a considerar-les.

Actualment, 300 professionals treballen en els nous mitjans públics (ràdio, web i televisió), encara que la dinàmica per a posar en marxa À Punt Mèdia representa que 2.000 treballadors i 80 productores hi estiguen treballant des de diferents àmbits.

Els mitjans públics valencians “han de contar el nostre relat”, ha explicat a propòsit de la campanya publicitària la directora general del CVMC, Empar Marco, qui ha assegurat que la posada en marxa de les emissions, el proper 10 de juny, ajudarà, junt amb la ràdio i la web, a “fer-nos més visibles”, un objectiu que Marco confia que s’aconseguisca, sempre que tele, ràdio i web “conten el nostre relat”, perquè “tenim l’obligació d’exportar valencianitat”.

Els protagonistes

L’espot dirigit per Borja Soler per a La Mujer del Presidente compta amb protagonistes de diversos àmbits que han destacat en les seues facetes laborals i personals. Són personatges coneguts a l’estranger però encara desconeguts al País Valencià. María Blasco, científica especialitzada en telòmers i telomerasa; Anna Ortiz, campiona d’Europa de 50 metres braça en 2011 i amb més de 40 medalles en campionats a Espanya; Ricardo Ten, esportista paralímpic i guanyador de set medalles als jocs d’estiu entre 1996 i 2012; Kim López, atleta paralímpic especialitzat en llançament de pes i de disc, i el dibuixant Paco Roca són alguns dels personatges del vídeo promocional. De fet, tres d’ells han acudit aquest divendres a la presentació de la campanya amb què la CVMC vol explicar a la ciutadania com seran els mitjans públics.

Al costat d’Empar Marco han estat el compositor Josué Vergara, l’explilot de l’Armada espanyola i entrenadora de futbol; Patrícia Campos, i Anna Trullas, responsable de comunicació d’Stomvi. El músic de Paterna s’ha mostrat convençut que els mitjans públics faran “difusió del talent” valencià que encara és desconegut com la majoria, uns èxits com ara el de l’empresa de Xirivella Stomvi, que es dedica a fabricar trompetes, trompes i trombons, uns instruments “més coneguts al Japó i als Estats Units que ací”, ha apuntat Trullas, qui a més a més ha afegit que en l’oscaritzada pel·lícula La, la, land apareixen dues trompetes Stomvi. També la primera dona que va conduir un avió de combat i ara dedicada a l’esport i el feminisme ha manifestat el seu convenciment que À Punt tindrà una especial sensibilitat amb les dones.

Comparteix

Icona de pantalla completa