Diari La Veu del País Valencià
Juan Cotino i la dona de Zaplana, Rosa Barceló, declaren davant la jutgessa la pròxima setmana

Rosa Barceló, dona de l’expresident Eduardo Zaplana; l’expresident de les Corts Juan Cotino, i la que era la seua secretària, declararan com a investigats a partir de la setmana vinent davant la jutgessa del jutjat d’instrucció número 8 de València que investiga l’operació Erial, encara que la data per ha fer-ho no s’ha determinat.

Aquestes seran les pròximes citacions després que aquest dijous la magistrada enviara a presó Zaplana; Francisco Grau, economista i exsecretari del consell d’administració de la CAM, i Joaquín Barceló, exdirectiu del parc temàtic Terra Mítica, exdirector de formació de l’Agència Valenciana de Turisme i qui va dirigir també el Centre de Desenvolupament Turístic (CDT) de Benidorm, localitat de la qual Zaplana va ser alcalde abans de passar a presidir la Generalitat.

Zaplana es va acollir al seu dret a no declarar i únicament va parlar el seu advocat durant la compareixença judicial. El fiscal anticorrupció va demanar presó provisional, comunicada i sense fiança, en entendre que existia risc de fugida i ocultació de documents, així com patrimoni ocult en l’estranger. El seu advocat, que ja havia demanat prèviament la llibertat per la leucèmia que pateix l’expresident, es va oposar i va afirmar que no hi havia cap tipus de risc, encara que la jutgessa va optar finalment per imposar la mesura sol·licitada per Fiscalia, segons han assenyalat a Europa Press fonts coneixedores de la decisió.

Comparteix

Icona de pantalla completa