Diari La Veu del País Valencià
La defensa de Zaplana recorrerà contra la resolució de presó

La defensa de l’expresident de la Generalitat, Eduardo Zaplana, recorrerà contra la interlocutòria de la titular del jutjat d’instrucció número 8 de València amb la qual es va dictar presó incondicional per al també exministre en el marc de l’operació Erial.

L’exdirigent del Partit Popular va passar aquest dijous la seua primera nit privat de llibertat a la presó de Picassent, després d’estar més de huit hores a la Ciutat de la Justícia de València. Dels jutjats, va eixir poc abans de les 21 hores i minuts després va arribar al recinte penitenciari.

Fonts properes a la defensa han indicat a EFE que la defensa jurídica de Zaplana considera que l’ingrés a la presó és “innecessari, desproporcionat i injust” per a la continuïtat de la instrucció d’aquesta causa, en la qual s’investiguen delictes de blanqueig de capitals, suborn, malversació i prevaricació.

Les mateixes fonts no han precisat quan presentaran el recurs ni han volgut fer més valoracions de la interlocutòria dictada per la titular del jutjat d’instrucció número 8 sobre aquestos assumptes.

A més de Zaplana, la jutgessa també va dictar presó per a l’advocat i assessor fiscal, Francisco Grau, i l’exalt càrrec de l’Agència Valenciana de Turisme i exdirectiu del parc temàtic Terra Mítica, Joaquín Barceló.

De la resta de detinguts dimarts per aquest cas, han quedat en llibertat amb mesures cautelars els empresaris Vicente i José Cotino, nebots de l’exdirector general de la policia i expresident de les Corts Valencianes Juan Cotino, també investigat per aquest assumpte; l’excap de gabinet de Zaplana a la Generalitat, Juan Francisco García, i Felisa López, dona de Joaquín Barceló.

Comparteix

Icona de pantalla completa