Diari La Veu del País Valencià
Lluismi Campos desvincula el Bloc de la suposada trama de finançament irregular

El responsable de la campanya electoral del Bloc en 2007, Lluismi Campos, i actual cap del gabinet del president de les Corts, Enric Morera, ha desvinculat aquest dijous el Bloc, soci majoritari de la coalició de Compromís, de la suposada trama de finançament il·legal que també implica el PSPV.

“No hem tingut constància que eixos fets s’hagen produït”, ha manifestat Campos al portaveu del PP, Luis Aznar, durant la seua compareixença en la Comissió d’Investigació del Finançament dels Partits Polítics al Senat.

No obstant això, Aznar ha reiterat a Campos que el jutjat d’instrucció número 21 de València ha constatat sospites de finançament irregular mitjançant una trama de factures falses i beneficis a empreses valencianes. En aquesta suposada trama de finançament il·legal entre 2007 i 2011, investigada per quatre jutjats, el Bloc figura com a beneficiari de les factures falses per a despeses electorals, segons assenyala el PP.

Aquesta pràctica tenia continuïtat en les contrapartides que rebien les empreses, fins i tot amb contractes adjudicats per ministeris del govern de José Luis Rodríguez Zapatero. Campos, per la seua banda, ha recordat que el Bloc “no estava en els ministeris” ni tenia “capacitat per a gestionar” eixos contractes i no té res a veure amb aquest aspecte de la investigació.

La seua compareixença ha servit perquè confirmara que el Bloc sí que va demanar un crèdit bancari de 300.000 euros per a la campanya de 2007, malgrat que Oltra va negar davant la mateixa comissió que Compromís recorreguera als bancs per a finançar-se. Per a Campos, tanmateix, no hi ha cap mentida en les declaracions de la vicepresidenta perquè una cosa és el finançament del Bloc com a partit que va acudir en solitari a les eleccions municipals, i una altra els comptes de Compromís, que es va presentar a les autonòmiques sense recórrer als bancs.

Comparteix

Icona de pantalla completa