Diari La Veu del País Valencià
Els associats de la Politècnica suspenen fins a setembre la vaga indefinida per a fer les avaluacions

El professorat associat de la Universitat Politècnica de València (UPV) ha anunciat aquest dijous la suspensió temporal, acordada en assemblea, de la vaga indefinida amb la finalitat d’avaluar els alumnes.

En un comunicat, la Plataforma de Professorat Associat de la UPV ha assenyalat que, en dates pròximes a l’època d’avaluació, “s’ha considerat el perjudici que s’ocasionaria a la resta del professorat, sobre qui recauria l’avaluació d’assignatures que no han impartit, i a l’alumnat, el gran perjudicat” per la vaga que es va iniciar el passat 16 d’abril “per les precàries condicions de treball”.

La plataforma ha afegit que no dóna per finalitzat el conflicte i que la vaga continuarà en setembre. Els associats han remarcat que segueixen “amb salaris indignes, un insuficient nombre d’hores contractades per a poder impartir una docència de qualitat, concatenant contractes anuals, sense uns criteris transparents que determinen la seua continuïtat o no en la universitat i sense cap tipus de possibilitat de promoció o estabilització”.

Així mateix, han criticat que se senten “defraudats” amb el Rectorat, “que públicament trasllada la responsabilitat de la solució del conflicte a la Conselleria i a l’aprovació d’un conveni col·lectiu, la negociació del qual dura ja dos anys i sense aspectes d’acord, mentre que en la negociació interna traslladen propostes que, en alguns aspectes, empitjoren la situació prèvia a la vaga”.

La Plataforma de Professorat Associat de la UPV considera que des del Rectorat “s’ha actuat de manera passiva en la defensa dels drets del professorat associat”, en un “conflicte que té el seu origen en el mal ús i abús que la Universitat Politècnica de València ha fet de la figura de professorat” convertint-lo, han dit, “en mà d’obra essencial i barata”.

Comparteix

Icona de pantalla completa