Diari La Veu del País Valencià
Hosbec defensa la Llei de Turisme i nega que deixe la porta oberta a la taxa turística

Les Corts Valencianes van aprovar ahir el text definitiu de la nova Llei del Turisme, Oci i Hospitalitat després d’un llarg procés de tramitació parlamentària i amb un ampli suport tant de l’arc polític com del sector turístic en general. La norma, que ha eixit endavant amb 62 vots a favor i 28 abstencions, se sustenta en els principis d’estabilitat en el paisatge, hospitalitat i cultura d’acolliment; ètica i responsabilitat social; vertebració del territori; competitivitat, qualitat i diversificació; capital humà i coneixement; transparència i participació, i coresponsabilitat.

Per a la patronal hotelera Hosbec, la nova llei adapta la seua filosofia i contingut al nou entorn econòmic, potencia la col·laboració publicoprivada, la coparticipació i la coresponsabilitat de tots en l’ordenació i gestió futura del turisme al País Valencià.

A més, Hosbec nega que la norma deixe oberta la porta a l’engegada d’una taxa turística al País Valencià, “com han publicat alguns mitjans”. Consideren que eixa afirmació no té cap base ni jurídica ni legal. Els impostos i les taxes no es creen de forma sorprenent ni se sostenen jurídicament sobre un article, assegura la patronal en referència al article 22 d’aquesta nova llei que parla d'”estratègies” i de “contribució” d’una forma general. “Ni tan sols parla de contribució econòmica” afirmen.

En un comunicat, la patronal hotelera insisteix que els impostos i les taxes com a instruments tributaris s’han de crear per lleis expresses, clares i directes que determinen l’objecte de l’impost, l’estructura, els subjectes passius i la fórmula de càlcul. “Cap d’aquestes característiques es troba en la nova llei aprovada ahir, per la qual cosa qualsevol interpretació que concloga que es permet l’engegada d’una taxa turística manca de veracitat”, sentencien.

Comparteix

Icona de pantalla completa