Rajoy, sobre Zaplana i Gürtel: "El PP és molt més que deu o quinze casos aïllats"

El president del govern espanyol evita anomenar l'expresident de la Generalitat pel seu nom i emetre una opinió sobre la situació de l'exministre de treball perquè el cas està sota secret de sumari
24 maig 2018 01:00h /
Imatge del 2007 del líder del PP, Mariano Rajoy, juntament amb el llavors portaveu del partit al Congrés, Eduardo Zaplana.

El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha defensat aquest dijous en relació amb la detenció de l'exministre i expresident de la Generalitat, Eduardo Zaplana, i amb la trama Gürtel, la sentència de la qual està per eixir, que "el PP és molt més que deu o quinze casos aïllats".

"Aquestos esdeveniments als quals vosté es refereix ens fan molt de mal. Són casos de fa molts anys. Açò de la Gürtel es va obrir l'any 2009; per tant, es tracta de coses anteriors a 2009, i l'altre cas del qual em parla vosté [en referència a Zaplana] parla de l'any noranta i escaig. Ens fa molt de mal", ha assenyalat en una entrevista a 'Herrera en la Onda' recollida per Europa Press.

En aquesta línia, ha defensat que el PP fa molts anys que governa i en la majoria de les administracions en què està i ha estat "no s'han generat aquestes situacions", que al seu judici "són lamentables". "Farem el possible i l'impossible per a evitar que aquestes coses tornen a succeir", ha assegurat.

Sobre Zaplana, a qui no ha esmentat pel seu nom, Rajoy ha reconegut que "mai" li hauria "agradat" que "aquest tipus de notícia apareguera en els mitjans de comunicació" i ha declinat més comentaris perquè, segons ha afirmat, no pot parlar del que no coneix. "No puc emetre un judici de valor fins que sàpia exactament el que ha ocorregut, perquè tota la recerca està sota secret de sumari i es publiquen unes coses i altres diferents i a hores d'ara crec que la gent té dret a un judici just, no solament davant dels tribunals, sinó també davant la resta dels seus compatriotes", ha postil·lat.

next