Diari La Veu del País Valencià
Valtònyc s’exilia a Europa per a no entrar a la presó

El raper mallorquí Valtònyc ha fugit de l’estat espanyol per a evitar entrar demà a la presó. Així ho assegura en una exclusiva el digital El Nacional, que també avança la possibilitat que el raper s’instal·le a Suïssa o Bèlgica.

Aquest dijous, 24 de maig, s’acabava el termini de 10 dies perquè Valtònyc es presentara en qualsevol centre penitenciari de l’Estat. No obstant això, ha decidit no entrar en cap i exiliar-se a Europa.

En una piulada que ha publicat vora les 15h, ja avisava que no li facilitaria les coses a “aquest estat feixista”.

Segons informa El Nacional, la Policia va començar a advertir aquest dimarts que no sabia on localitzar el raper en cas que no es presentara en cap centre penitenciari. Però el raper ja ha advertit en xarxes que no el trobarien a casa.

Fa unes setmanes es va posar en marxa una iniciativa per a ‘despistar’ el dispositiu policial i centenars de seguidors de Valtònyc van comprar bitllets d’avió al nom del raper des de Mallorca –on viu– però amb diferents destinacions. No obstant això, El Nacional assegura que la campanya va començar quan ell ja havia marxat de l’illa. Segons recull Público, que també s’ha fet ressò de la ‘fugida’, serà el raper qui anuncie públicament on es troba.

Condemnat per les lletres de les cançons

L’Audiència Nacional va condemnar el raper a 3 anys i 6 mesos de presó per enaltiment del terrorisme, calúmnies, injúries greus a la Corona i amenaces no condicionals en les lletres de les seues cançons; una sentència que va ratificar al febrer el Suprem. El músic va acudir al Constitucional com a últim recurs per a evitar que s’executara la sentència i haver d’entrar a la presó.

L’Audiència Nacional havia donat un mes al músic perquè acreditara que el Constitucional li havia concedit la suspensió de l’execució, un termini que acabava el 14 de maig.

Comparteix

Icona de pantalla completa