Diari La Veu del País Valencià
Cultura restaurarà la torre Espioca de Picassent per a consolidar les possibles troballes arqueològiques

Cultura traurà a contractació les obres de consolidació i restauració de la torre Espioca de Picassent (l’Horta Sud) després de la signatura del contracte d’usdefruit gratuït temporal que ha formalitzat l’Ajuntament amb els titulars de la finca rústica on se situa la construcció.

El projecte té com a objectiu la restauració completa de la torre Espioca i la consolidació de les possibles troballes arqueològiques i no dota la torre de cap ús específic. Les obres eixiran a contractació per un import de 240.000 euros. Per la seua banda, l’Ajuntament s’encarregarà d’executar l’adequació dels camins per a permetre l’accés del públic de manera segura.

La directora general de Cultura i Patrimoni, Carmen Amoraga, ha assistit a la signatura entre els propietaris i l’alcaldessa de Picassent, Concha García, i ha assenyalat que “amb la col·laboració de totes les parts estem aconseguint recuperar un monument significatiu perquè els ciutadans puguen visitar-lo”.

El castell torre Espioca de Picassent és Bé d’Interés Cultural, amb la categoria de Monument, segons consta en el Registre de BIC del Ministeri d’Educació, Cultura i Esport des de 1993. A més, està inclòs en l’inventari de jaciments arqueològics de la Conselleria de Cultura. Com que pertany a la tipologia d’edificis militars i torres defensives propis de l’arquitectura islàmica del segle XI, també ha d’acollir-se al Pla Nacional d’Arquitectura Defensiva.

Comparteix

Icona de pantalla completa