Diari La Veu del País Valencià
L’exposició d’Okuda ja és la més visitada en la història del Centre del Carme

The Multicolored Equilibrium Between Animals and Humans, la retrospectiva d’Okuda San Miguel que s’ha exposat al Centre del Carme, s’ha convertit en un èxit de públic. La mostra, que va ser inaugurada el passat 9 de març a la seu del Consorci de Museus i es clausurarà el proper 27 maig, s’ha convertit en la més visitada de l’antic convent des que aquest conserva xifres d’assistència.

Okuda va formar part de l’equip que va plantar la Falla de l’Ajuntament de València junt amb els artistes fallers Latorre i Sanz. La novetat, però, estava en el fet que, per primera vegada, el Centre del Carme exposava l’obra d’un artista que alhora participava en la creació del monument municipal. El museu va disposar a la sala Ferreres, des de març fins a aquest diumenge, un recorregut pels últims nou anys de carrera del santanderí, que, a més, incloïa peces sobre el procés de creació de la falla municipal, escultures, mappings i drippings, fotografies i vidrieres.

Durant la setmana fallera, del 13 al 18 de març, el Centre del Carme havia rebut un total de 22.773 visitants, una xifra que aleshores el museu ja ressaltava perquè suposava doblar el nombre de visitants respecte de l’any anterior, és a dir, un creixement del 125% més que durant el mateix període de 2017. Atrets per The Multicolored Equilibrium Between Animals and Humans, fins al passat 20 de maig havien passat per la seu del Consorci 127.474 persones per a gaudir d’una de les majors retrospectives de l’artista (Fotogaleria), segons han confirmat des del Centre del Carme a aquest diari.

Fins a la data, l’exposició ‘Retrats de la Belle Epoque‘, que va estar al museu d’abril a juny de 2011 –i coproduïda amb La Caixa–, havia sigut la mostra més concorreguda. Set anys després, els més de 600m² d’art mural que representen una immersió en la policromia i estructures geomètriques que caracteritzen l’obra d’Okuda han resultat ser una autèntica tirada per al públic, que ha acudit al Centre del Carme per a gaudir dels grafits murals que, durant les festes falleres, es van poder veure reflectits en el monument d’aquest 2018. Gràcies a l’èxit de The Multicolored Equilibrium Between Animals and Humans, el museu ha aconseguit tancar el període de temps –quasi tres mesos– amb més visitants des que la seu del Consorci de Museus arxiva aquestes dades.

Això no obstant, l’exposició continuarà a la sala Ferreres-Goerlich fins al proper 27 de maig, dia per al qual el museu, junt amb Ink and Movement, ha organitzat una festa de clausura a partir de les 19 hores que comptarà amb l’assistència d’Okuda San Miguel i amb l’actuació del productor de música electrònica Ed is Dead, que arriba a València amb el darrer treball #YL48H. Durant aquesta festa de comiat, també actuarà Peinetta, un projecte de música electrònica amb arrels ibèriques que pretén incorporar la tradició sonora als estils actuals de música electrònica. Componen temes que combinen l’essència del Flamenc, la Rumba, la Copla, la Sarsuela i el Pasdoble amb el House, l’Electro, el Trap i la resta d’estils en què la idea de fusió sona a un coqueteig informal on el passat i el futur es donen la mà.

Comparteix

Icona de pantalla completa