Diari La Veu del País Valencià
El Consorci riu Millars demana que no es pesque al paisatge protegit en l’època de reproducció de les aus

El Consorci del Paisatge Protegit de la Desembocadura del Millars, format pels ajuntaments de Borriana, Almassora, Vila-real, la Diputació de Castelló i la Generalitat Valenciana, sol·licita als aficionats a la pesca continental que durant els mesos de maig i juny eviten practicar-la en les dues ribes del riu i en l’últim tram de la desembocadura.

L’objectiu principal és permetre a l’avifauna present en el Paisatge Protegit la posada i cria dels seus pollets durant els mesos que dura aquesta etapa tan “delicada” en la vida de moltes espècies.

El principal problema que ocorre amb un elevat nombre de pescadors és que trepitgen la vegetació de la ribera per a accedir a la vora de l’aigua o caminen lliurement per qualsevol racó del riu per a accedir a les nombroses basses formades a la desembocadura, segons ha informat el Consorci en un comunicat.

Moltes espècies d’aus acaben d’arribar al Millars per a iniciar la posta i d’altres, ja han aconseguit traure endavant els primers pollets i prompte iniciaran una segona posta. En aquest moment, tan “crític” per a l’èxit de les cries, la molèstia o la destrucció de la vegetació de la ribera poden fer fracassar multitud de postes.

A partir de la primavera i fins ben entrat l’estiu, moltes aus aprofiten la tranquil·litat del paratge per a reproduir-se. L’accés per desconeixement a aquestes zones de col·lectius com ara pescadors, senderistes, practicants de bicicleta, fotògrafs o qualsevol altra persona pot causar molèsties.

Per això, el Consorci riu Millars, responsable de vetlar per la protecció del paratge, ha recordat que és “molt important” no transitar pels llocs de cria d’aquestes espècies d’aus per a no espantar l’avifauna i produir abandons entre les niades. També ha incidit un any més en la importància que té per al futur de moltes espècies d’aus l’èxit de la reproducció.

Per aquest motiu, és “molt important” no causar molèsties durant el “delicat” període de la nidificació. La desembocadura del riu Millars compta amb zones utilitzades habitualment pels pescadors continentals per a practicar aquest esport. Per tant, subratlla la importància de no obrir noves sendes i nous llocs de pesca en espais diferents.

Comparteix

Icona de pantalla completa