Diari La Veu del País Valencià
L’IVACE destina 2,4 milions a subvencionar les energies renovables

L’IVACE concedirà préstecs bonificats, és a dir, a interés 0%, per a aquells projectes que suposen la incorporació de sistemes d’autoconsum elèctric basat en energies renovables, com ara la solar fotovoltaica o l’eòlica. El termini per a la presentació de sol·licituds comença el 22 de maig i es perllongarà fins al pròxim 6 de juliol amb un pressupost inicial que ascendeix a 2,4 milions d’euros.

Es tracta d’una línia de préstecs bonificats a interés 0% i a retornar en fins a 10 anys en quotes semestrals, amb un import del préstec que podrà assolir els 500.000 euros. L’objectiu d’aquesta nova línia d’ajudes és facilitar la incorporació d’aquest tipus de tecnologia a les empreses i municipis del nostre territori i s’emmarca dins del Pla AutoconsumE+.

L’IVACE donarà suport a les inversions i el finançament cobrirà, a més, tots els costos de redacció de projecte, seguretat i salut i costos de tramitació administrativa i inscripció de les instal·lacions.

Els beneficiaris tenen fins al 27 de setembre de 2019 per a executar i inscriure les instal·lacions en el corresponent registre. Aquest pla, tal com ha subratllat el conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafael Climent, “és conseqüència de la nostra aposta per l’autoconsum com a peça fonamental del nou model energètic que estem impulsant”.

“Amb el Pla AutoconsumE+ volem enviar un clar senyal a tota la societat valenciana: l’autoconsum és possible i aquest Consell treballa fermament en seu impuls en tots els àmbits”, ha destacat Climent.

Aquesta fórmula de finançament totalment bonificat facilita afrontar les inversions i anar cobrint progressivament les amortitzacions del crèdit amb els estalvis econòmics que la instal·lació genera. Aquesta modalitat de suport públic és molt més intensiva en pressupost que els incentius a fons perdut però, segons ha subratllat Climent, “l’IVACE ha fet un gran esforç per a la seua posada en servei basant-se en la seua aposta decidida per l’autoconsum”.

Tal com ha explicat la conselleria, es dóna suport a les instal·lacions d’autoconsum basades en qualsevol font energètica renovable, com ara la fotovoltaica, l’eòlica o la biomassa/biogàs, i que, així mateix, tenen cabuda tant les instal·lacions sense emmagatzematge com les que compten amb sistemes d’emmagatzematge energètic (bateries).

Deduccions fiscals per a particulars

Al costat d’aquesta nova línia, cal recordar que també hi ha ajudes per a l’impuls de l’autoconsum als habitatges particulars. Així, el Pla de I’Impuls a l’Autoconsum estableix deduccions fiscals del 20% en el tram autonòmic, en vigor des del passat 1 de gener de 2017 i que poden deduir-se en la campanya de la renda del present any.

La base màxima de deducció és de 8.000 euros i no s’estableixen límits màxims en les bases de tributació a l’hora de determinar l’import de la deducció. A més, posseeixen altres avantatges que la fan molt versàtil quant a la seua aplicació.

Comparteix

Icona de pantalla completa