Diari La Veu del País Valencià
Mestalla, l’escenari per a batre 14 rècords Guinness musicals

La Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) intentarà batre dissabte que ve, 26 de maig, al camp de futbol de Mestalla, fins a 14 Guinness World Records relacionats amb la música.

Aquest esdeveniment, que forma part de les activitats programades per la FSMCV per a commemorar el seu 50é aniversari, s’ha configurat com un dels de major envergadura en l’àmbit musical del País Valencià de tota la història i en ell està previst que participen al voltant de 20.000 músics. En la trobada intervindrà el president de la FSMCV, Pedro Rodríguez, i està prevista la del president de la Generalitat, Ximo Puig. “L’acte de dissabte és un homenatge als músics de la Comunitat. Volem reconéixer a tots els músics de les nostres Societats Musicals el seu treball, tenacitat i estudi constant. També volem donar rellevància a les persones que dirigeixen i que componen música per a les nostres unitats artístiques i a totes aquelles que han contribuït al fet que la música popular valenciana estiga sent reconeguda a tot el món”, ha afirmat Pedro Rodríguez.

Els actes començaran a les 19 hores amb una desfilada de més de 300 bandes i 14.000 músics de Societats Musicals de tot el territori, amb la qual cosa es pretén aconseguir el primer Guinness, en aquest cas a la major desfilada de bandes de música de la història. Aquestes, partiran des de carrers adjacents a Mestalla (passeig de l’Albereda, avinguda Primado Reig, avinguda Blasco Ibáñez, etc.), que oportunament s’anunciaran fins a concloure el seu recorregut en les rodalies del camp del futbol del València CF. Una vegada en l’estadi, l’espectacle començarà a les 21 hores amb la música del grup valencià Vadebo. Després, a les 21.30 hores, està previst que les tres bandes municipals d’Alacant, Castelló i València, com a referents bandístics, siguen les úniques que desfilen per la gespa de Mestalla interpretant peces del seu repertori tradicional.

13 Guinness World Records

Posteriorment, començarà el gran moment de la nit en el qual s’intentaran batre 13 Rècords Guinness més, un fet que mai s’ha realitzat fins al moment i l’objectiu del qual és demostrar al món per què el País Valencià és reconegut internacionalment com a terra de músics. Aquestos Guinness són al Major conjunt de fagots, al Major conjunt de saxofons, al Major conjunt d’oboès, al Major conjunt de flautes, al Major conjunt de trompes, al Major conjunt de trompetes, al Major conjunt de trombons, al Major conjunt de firscorns, al Major conjunt de tubes, al Major conjunt de bombardins i al Major conjunt de clarinets. Per a la consecució d’aquestos rècords, els alumnes de composició del Conservatori Superior de Música de València, Dídac Bosch i Isidro J. Martínez, i compositors ja consagrats, com Saül Gómez i Andrés Valero-Castells, han prestat, compost o arreglat obres pròpies i d’altres compositors. Valero-Castells ha coordinat tot aquest equip com a Catedràtic de composició del Conservatori Superior de València. La direcció de cada conjunt serà a càrrec dels citats, a qui s’unirà la jove directora Marita Primero.

Un espectacle sense precedents

En l’esdeveniment organitzat per la FSMCV es posarà en valor la música valenciana en un sentit ampli, han explicat en un comunicat. S’interpretarà un repertori de compositors valencians des del barroc fins als nostres dies per a aconseguir els Guinness amb uns conjunts d’instruments que estaran dirigits per directors també valencians.

D’altra banda, i per a retre homenatge a aquestos 50 anys de la FSMCV, es durà a terme l’estrena mundial de Marxa Federal, obra realitzada per a l’ocasió pel compositor Bernardo Adam Ferrero i que serà interpretada per la Jove Banda Simfònica de la FSMCV sota la batuta de Cristóbal Soler. Al costat d’açò, l’esdeveniment comptarà amb algunes sorpreses i moments màgics durant la nit, com seran l’actuació del grup valencià Vadebo, Cashalada i de la cantant Sole Giménez, que actuarà al costat de la Jove Banda Simfònica de la FSMCV sota la direcció de Saül Gómez. A més, per a l’ocasió Xarxa Teatre ha creat l’espectacle Les Fades de la Música, que omplirà de màgia, llum i grandiositat la gespa de Mestalla.

Per a l’assistència a l’esdeveniment s’han disposat a la disposició del públic 11.000 entrades amb preus que varien des dels 6€ fins als 10€ i que poden adquirir-se al web de la federació. Els actes de celebració del 50é aniversari de la FSMCV compten amb la col·laboració de la Generalitat Valenciana, a través de l’Institut Valencià de Cultura i Presidència, de les tres diputacions i els ajuntaments d’Alacant, València i Castelló de la Plana, així com de Bankia i altres patrocinadors privats.

Comparteix

Icona de pantalla completa