Diari La Veu del País Valencià
Agramunt deixa el Consell d’Europa després que l’Assemblea el sancionara per infringir el Codi de Conducta

El senador per València del PPCV Pedro Agramunt ha assegurat aquest diumenge que deixarà de ser membre del Consell d’Europa “a petició pròpia” el pròxim mes de juny a causa del “afartament, la pressió i per por”. “No vull perjudicar el PP”, ha afegit.

Agramunt ha confirmat a Europa Press la seua decisió d’abandonar el seu lloc a l’organisme abans de la reunió que mantindrà aquest dimarts amb la direcció del seu partit al Senat i en la qual donarà explicacions sobre les recerques i les sancions del Consell d’Europa. Amb tot, no espera que des del PP es demane la seua renúncia a l’acta de senador perquè, segons Agramunt, açò “solament ho fan els de Podemos i els de Compromís”. “Allí et pica un mosquit i ja t’ho estan demanant”, ha asseverat.

La renúncia del polític popular arriba després que el Consell d’Europa li imposara sancions per infringir “seriosament” el Codi de Conducta. En concret, durant deu anys no podrà exercir les tasques d’observador electoral ni ser designat president o vicepresident d’una comissió o subcomissió de l’Assemblea del Consell d’Europa.

La sanció afecta també aspectes institucionals, ja que se li priva de formar part de delegacions de l’Assemblea i tampoc no podrà realitzar preguntes al Comité de Ministres del Consell d’Europa, òrgan de decisió del Consell format per ministres d’Exteriors dels països membres.

Aquestes penalitzacions es van fer efectives després de la recerca interna de la institució davant de les sospites de corrupció en l’activitat d’Agramunt tant com a president de l’Assemblea Parlamentària com en el seu paper d’observador electoral.

Comparteix

Icona de pantalla completa