Puig subratlla la necessitat d'implantar fórmules per a "parar la despoblació"

El president de la Generalitat destaca que una de les prioritats del govern valencià és "superar els desequilibris territorials" amb la col·laboració dels "seus protagonistes"
/ València
20 maig 2018 01:00h
Imatge de la vista que ha realitzat aquest diumenge el president de la Generalitat, Ximo Puig.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha subratllat la importància per al govern valencià de "superar els desequilibris territorials" a les comarques de l'interior del País Valencià mitjançant "fórmules que han de ser desenvolupades conjuntament amb els seus protagonistes".

El cap del Consell ha realitzat aquestes declaracions durant la visita institucional a Cortes d'Arenós (l'Alt Millars), on l'ha rebut la corporació municipal encapçalada per l'alcalde, Javier Vila.

Puig ha afirmat que "en el 15% del territori viu el 85% de la població i aquesta és una problemàtica que afecta el conjunt de la Comunitat". Així mateix, ha recordat la creació de l'Agenda Valenciana contra la Despoblació l'objectiu principal de la qual és detenir aquesta tendència demogràfica.

Nou centre escolar a Sant Vicent de Piedrahita

Puig també ha visitat aquest diumenge Sant Vicent de Piedrahita (l'Alt Millars) –municipi amb poc més d'un centenar d'habitants–, on pròximament la conselleria d'Educació construirà un nou centre escolar amb menjador per a infantil i primària. 

"No volem que es tanque cap escola mentre hi haja algú que puga anar a escola perquè una escola tancada és l'inici del tancament del poble", ha manifestat el responsable de l'executiu valencià, que ha considerat la necessitat de fer "un plus d'esforç" en aquest sentit a les comarques de l'interior.

next