Diari La Veu del País Valencià
La Crida pel Finançament anima a omplir els carrers per a denunciar uns pressupostos antisocials i antivalencians

La Crida pel Finançament ha convocat una concentració per a dimarts que ve, 22 de maig, a les 19 hores, enfront de la Delegació del Govern de València, per a exigir “més inversions i millor finançament” i per a rebutjar els Pressupostos Generals de l’Estat (PGE) de 2018, “antisocials i antivalencians”.

Segons ha informat aquesta agrupació d’entitats, sindicats i partits polítics en un comunicat, “la mitjana d’inversions per habitant al País Valencià és de 150 euros, mentre que a la resta del territori espanyol és de 217 euros”.

“Aquest fet, que no és una novetat, al costat de l’infrafinançament històric, que ens ha obligat a contreure un deute de 45.000 milions, condiciona greument l’autogovern, la capacitat per dissenyar polítiques pròpies, el nostre futur com a poble i les condicions de vida dels valencians”, ha denunciat.

La tramitació dels PGE de 2018 es durà a terme en les properes setmanes, en concret a partir del 21 de maig. Per això, la Crida pel Finançament ha considerat que “ara és el moment de la mobilització social per a denunciar la nostra discriminació i expressar el descontentament de la societat valenciana davant d’aquesta nova agressió”.

Finalment, l’agrupació ha reivindicat que “fa falta una resposta organitzada, en tot el territori valencià i sostinguda en el temps, del conjunt de la societat valenciana per aconseguir acabar amb l’espoli fiscal i les discriminacions pressupostàries i d’inversions i avançar cap a una hisenda pròpia”, ha conclòs.

Comparteix

Icona de pantalla completa