Diari La Veu del País Valencià
El PPCV demana explicacions a Salvador per desviacions econòmiques en FGV entre 2000 i 2007

Entre 2000 i 2007 es van produir irregularitats en la compra de maquinària de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV). Així ho indica l’informe de l’auditoria encarregada per la direcció de l’empresa pública. Els actuals gestors dels ferrocarrils públics en van conéixer els resultats el passat mes de març i ara estudien la documentació per si dels fets es deriven possibles responsabilitats penals.

Les irregularitats detectades se situen en 2000, 2004, 2005, 2006 i 2007, durant els mandats d’Eduardo Zaplana i Francisco Camps i quan els gerents de FGV eren Jorge García Bernia i Marisa Gracia

Quan el departament dirigit per María José Salvador es va assabentar d’aquestes informacions va posar en marxa una investigació interna per tal de confirmar les “irregularitats” i, en el seu cas, traslladar-les a la Fiscalia, tal com detalla un comunicat de la Conselleria d’Obres Públiques.

“En cap cas aquesta conselleria ha omés la informació de què ha tingut coneixement. Tot el contrari: va exigir immediatament una recerca interna i urgent dels contractes afectats per a donar el trasllat pertinent a l’òrgan fiscal si des de la direcció de FGV es constaten les mateixes irregularitats detectades per l’auditora”, explica el comunicat de premsa.

Aquest diumenge, el portaveu adjunt del Partit Popular de la Comunitat Valenciana (PPCV), Vicente Betoret, ha volgut mostrar la seua preocupació respecte d’aquest assumpte. Així doncs, ha demanat la compareixença de Salvador i de l’actual gerent perquè donen explicacions d’aquestes “desviacions econòmiques”.

No obstant això, l’interés del diputat popular rau en els contractes posteriors a 2015, que fins al moment estan fora de tota sospita, segons apunta també el comunicat: “Volem fer constar que en cap cas s’han detectat irregularitats referides a l’actual època de govern”.

A pesar d’aquestos aclariments, Betoret ha considerat que allò important són les gestions fetes des de 2016 fins a l’actualitat. Per tant, ha assenyalat que demanarà tots els contractes encarregats pels actuals dirigents per a poder esclarir les dades i analitzar de forma “detallada” si hi ha hagut o no algun tipus d’ingerència política en les contractacions i “si els gestors han pogut incórrer en desviacions econòmiques desorbitades o sense justificar”.

Comparteix

Icona de pantalla completa