Ontinyent, el primer poble que s'omplirà de llambordes per a recordar les víctimes del nazisme

El projecte 'Pedres per la Memòria' té caràcter internacional i el Consell considera que permetrà "reparar l'oblit" dels qui van lluitar contra el feixisme
/ València
19 maig 2018 01:00h
El president de la Generalitat, Ximo Puig i l\'alcalde i president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez en una imatge d\'arxiu.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat que Ontinyent serà el primer municipi valencià en el qual s'instal·len les llambordes commemoratives del projecte 'Pedres per la Memòria', una iniciativa per a recordar els valencians exterminats als camps de concentració nazis.

Puig ha destacat que aquest projecte forma part d'una iniciativa internacional que reflecteix l'interés del Consell en la reivindicació de la memòria dels valencians que van lluitar contra el feixisme, atés que, segons les seues paraules, han de "reparar el que ha estat en l'oblit", ha informat la Generalitat en un comunicat.

El cap del Consell ha fet aquest anunci en el cementeri del municipi valencià durant un recorregut pels llocs de la memòria democràtica a Ontinyent, acompanyat per la consellera de Justícia, Administració Pública, Reformes Democràtiques i Llibertats Públiques, Gabriela Bravo, i l'alcalde de la localitat i president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez.

Al cementeri, Puig ha visitat el lloc on se situarà el Memorial en record dels ontinyentins afusellats el 15 de desembre de 1939 i ha visitat el Monòlit en homenatge als ciutadans que van estar al camp de concentració de Mauthausen.

 

 

next