Els edificis que mantinguen simbologia franquista no podran optar a ajudes públiques per a la rehabilitació

El secretari autonòmic de Justícia, Ferran Puchades, veu aquesta decisió que recull la Llei de Memòria Històrica com una manera "d'esborrar la dictadura" de la societat
/ València
19 maig 2018 01:00h
Imatge d'una placa franquista.

Fa quasi un any que les Corts van aprovar la Llei de Memòria Històrica que, entre altres aspectes, persegueix posar fi a tots els elements, símbols i plaques franquistes, tal com recull l'article 39. Aquesta idea es plasmarà de manera més contundent amb la nova ordre d'ajudes que publicarà la Generalitat. Per tant, aquells edificis o infraestructures que mantinguen elements referents al franquisme no podran optar a les subvencions que destina la Generalitat per a la seua rehabilitació. 

El secretari autonòmic, Ferran Puchades, ho ha explicat també al seu compte de Twitter. En la piulada, Puchades deixa clar que aquesta llei permet "esborrar les mostres de la dictadura" que encara continuen entre la societat valenciana. 

D'altra banda, per a aquest any s'incrementen la partida i el percentatge d'ajudes per a les famílies en situació de risc de pobresa, de manera que la Generalitat assumirà el 85% del cost de l'obra. 

next