Diari La Veu del País Valencià
Podem insta les Corts que traslladen el seu rebuig a la censura de TVE al govern de Rajoy

El grup parlamentari de Podem ha presentat una proposició no de llei (PNL) en la qual reclama instar el Consell perquè trasllade al govern espanyol el rebuig de les Corts alsepisodis de manipulació i censura que s’estan produint en RTVE i que s’estenen també al Centre Territorial del País Valencià després de les dues dimissions de dos dels màxims responsables dels informatius de l’edició valenciana.

Així mateix, Podem pretén que el parlament valencià expresse la seua solidaritat i consideració amb els professionals de la informació que defensen la independència, veracitat i pluralitat que han de regir el servei públic de radiotelevisió.

La PNL, d’altra banda, també recull acordar una negociació amb el govern estatal per a intentar aconseguir majors competències en la gestió dels espais televisius valencians de RTVE, tal com ja van aprovar les Corts, perquè deixe de ser un òrgan assessor i es convertisca en un consell gestor amb competències de control.

El diputat Antonio Montiel recorda que el Consell d’Informatius de RTVE va portar a la Comissió de Peticions de Parlament Europeu el 16 d’aquest mes de maig diversos casos flagrants de censura, des de la no emissió en directe per TVE de la declaració del president del govern espanyol, Mariano Rajoy, en els tribunals pel cas Gürtel a l’informe sobre l’accident del Yak 42 i l’anunci del desarmament d’ETA, entre d’altres.

Així doncs, per a Montiel les Corts no “poden romandre en silenci davant d’aquestos intents de manipulació i censura que limiten el dret de la ciutadania valenciana a rebre informació veraç”.

Comparteix

Icona de pantalla completa