Diari La Veu del País Valencià
L’Ajuntament de València refinança 109 milions d’euros amb Caixa Ontinyent i Caixa Popular

La junta de govern de l’Ajuntament de València ha aprovat aquest divendres el refinançament del deute municipal. Segons ha explicat l’alcalde Joan Ribó, el consistori refinançarà 109 milions d’euros de deutes heretats del govern municipal anterior. Les condicions d’aquest refinançament són, segons Ribó, “molt importants”.

Tal com ha explicat l’alcalde, el deute estava finançat a l’1,15% més l’euribor i ara es finançarà al 0,45% més l’euribor. “Estalviarem 3,1 milions d’euros de rèdits en aquests anys”, ha celebrat Ribó. El principal motiu d’alegria, segons l’alcalde, és que si se’ls permet aquest refinançament és per a millorar la situació econòmica del consistori. “Açò no ho fan en qualsevol ajuntament ni en qualsevol govern autonòmic, sinó que ho fan quan hi ha un criteri i una solvència adequada”.

En el refinançament participaran les dues caixes valencianes, cosa que “enorgulleix” el govern local. Així, Caixa Onitnyent i Caixa Popular aportaran 5 i 3 milions d’euros.

Segons les previsions de Ribó, a finals de 2018 el consistori deurà 468 milions d’euros, la qual cosa suposa un nivell d’endeutament del 67,4%, molt per baix del 75%, que és el límit que posa el Ministeri a l’endeutament. “És una bona situació, sobretot quan recordem que en 2012 l’Ajuntament va arribar a deure 1.200 milions d’euros, que suposava l’endeutament del 150% dels seus ingressos”.

Comparteix

Icona de pantalla completa