Diari La Veu del País Valencià
César Sánchez suspén el ple que havia d’aprovar les inversions als municipis i en culpa Compromís

L’equip de govern en la Diputació d’Alacant ha decidit suspendre el ple extraordinari que havia d’aprovar la distribució de les inversions financerament sostenibles, previst per al pròxim 23 de maig.

En total, es paralitza així l’aprovació d’uns 30 milions d’euros: 13 per a inversions sostenibles, 3 per a ajudes a l’efecte de les pluges i 7 per als plans d’Obres i Serveis, a més d’altres 7 milions d’euros entre els quals hi havia ajudes nominatives –a dit– suspeses cautelarment per ordre judicial arran d’una denúncia de Compromís.

Així ho ha anunciat aquest dijous el portaveu de l’equip de govern, Carlos Castillo, que ha explicat que “per prudència i tenint en compte que s’està pendent d’un dictamen judicial, es deixa en suspens el repartiment d’aquestes ajudes”.

El també vicepresident de la institució ha lamentat “l’actitud de pati de col·legi” que està demostrant el grup Compromís, a qui ha acusat d'”intentar imposar un veto, des de la seua minoria, al funcionament” de la institució i a “un acord adoptat en ple i de forma majoritària entre PPCV, PSOE i EUPV”.

Castillo s’ha referit així a la proposta del grup encapçalat per Gerard Fullana, que aquest mateix dijous ha proposat celebrar el ple per a aprovar totes les ajudes llevat les suspeses judicialment.

Compromís ha acusat el director de l’àrea de Presidència, Juan Bautista Roselló, d’actitud “mafiosa”, de “xantatge” i de “coaccions”, per cridar alcaldes d’almenys quatre municipis perquè pressionaren el grup i que es poguera aprovar el bloc d’ajudes. Per tot plegat, ha sol·licitat la dimissió de Roselló.

Comparteix

Icona de pantalla completa