Diari La Veu del País Valencià
Les AMPA de Xirivella demanen una moratòria en l’aplicació de la LOMQE
Redactaveu / Xirivella

Les AMPA dels centres públics de Xirivella destaquen que és necessari que s’aplique una moratòria en l’aplicació de la LOMQE en la part que implicaria comprar nous llibres de text de primer, tercer i cinquè de primària el pròxim curs quan la nova normativa només modifica un 5% dels continguts acadèmics.

Les AMPA consideren que hi ha moltes famílies que no poden comprar els llibres de text per la seua situació econòmica, situació que s’agreuja perquè la Conselleria encara no ha pagat l’ajuda de llibres de text del curs 2012-2013 i a més ha eliminat l’ajuda de llibres per a aquest.

Les AMPA han presentat un escrit a la Regidoria d’Educació de l’Ajuntament de Xirivella perquè mostre el seu suport a aquesta petició de moratòria per a evitar que les famílies amb greus problemes econòmics hagen de fer una despesa que no puguen assumir per culpa de l’entrada en vigor de la nova llei d’educació LOMQE. A més, han sol·licitat que s’incloga aquesta qüestió com a punt a tractar en el pròxim Consell Escolar Municipal que es convoque.

Els representants de pares i mares demanen a més que les administracions públiques notifiquen als centres escolars que els actuals llibres de primària són vàlids per al curs que ve.

Així mateix, demanen la possibilitat que es creen Biblioteques d’Aula, de manera que siga l’administració qui adquirisca els llibres de primer, tercer i cinquè de primària perquè siga titular dels mateixos, de manera que es convertisca en prestador i que d’una manera gradual s’estenga a la resta de cursos i etapes.

Per aquesta raó demanen a l’Ajuntament de Xirivella que done suport a la iniciativa presentada, com ho han fet altres Ajuntaments com per exemple els d’Alfàs del Pi i Altea.

Comparteix

Icona de pantalla completa