Diari La Veu del País Valencià
Puig reivindica a Brussel·les la garantia de drets socials i demana que no es posen aranzels després del Brèxit

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha destacat els avanços de l’acord per a garantir després del Brèxit els drets socials tant dels valencians que viuen al Regne Unit com de la colònia britànica resident al País Valencià, una qüestió que ha titllat de “fonamental” perquè “el primer són els drets de les persones”. El president ha anunciat, després de la seua reunió a Brussel·les amb el líder de l’equip negociador de la Comissió Europea per a l’eixida de Regne Unit de la Unió Europea, Michel Barnier, que hi haurà una segona reunió amb ell la pròxima tardor a Alacant. “El Brèxit no pot dinamitar Europa, sinó tot el contrari, ha d’ajudar a saber que Europa és l’única alternativa possible per al futur”, ha afirmat Puig.

La Generalitat ha constatat en la reunió d’aquest dimecres l’interés de l’equip negociador per les peticions realitzades des del País Valencià relacionades amb els drets de les persones, ha subratllat el president. En eixe sentit, Puig ha destacat la importància de les garanties en els drets socials, fonamentalment pel que concerneix la sanitat. El cap del Consell ha apuntat que en els aspectes acordats, que són “al voltant del 75%, ja figura clarament aquesta qüestió” i ha recordat que un terç dels britànics que viuen a l’estat espanyol ho fan al territori València.

D’altra banda, Puig ha defensat “la necessitat de garantir que, en el futur, no hi haja aranzels” en sectors clau per a l’exportació valenciana, com ara el sector agroalimentari, la ceràmica o el calçat. També s’han abordat els efectes en altres àmbits, com ara la indústria de l’automòbil, i referent a això ha precisat que es produirà una reunió amb els responsables de la companyia Ford, a petició del País Valencià. Igualment, tal com ha explicat, també s’han analitzat els efectes sobre l’espai comú aeri, qüestió sobre la qual també es realitzarà un seguiment.

Comparteix

Icona de pantalla completa