Diari La Veu del País Valencià
Comencen les obres del pàrquing de la Plaça de Bruges de València

L’Ajuntament de València ha anunciat aquest dimecres l’inici de les obres per a construir el pàrquing de la Plaça de Bruges. Els treballs han començat amb la senyalització de desviaments i altres actuacions similars. L’Ajuntament preveu que el projecte s’allargue durant cinc mesos i mig. L’activitat en aquesta primera setmana consistirà en l’adequació de l’entorn per a possibilitar la mobilitat motoritzada en el mateix, especialment del transport públic, mentre s’actue en l’entrada al futur aparcament.

“Complits tots els tràmits legals previstos per la legislació, comencen les obres de l’esperat pàrquing, que, després de més de 10 anys d’abandó provocats per la deficient gestió prèvia, han sigut desbloquejats pel Govern de la Nau: un compromís, un altre més, que teníem amb la ciutadania, que hem dut a terme diligentment i segons el full de ruta previst”, ha exposat el regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi.

Així, aquest dimecres començaran els desplaçaments de contenidors, retirada de forquetes, replantejament de zones d’estacionament i reajustament de voreres que possibiliten el funcionament de l’EMT i la circulació de vehicles mentre les obres ho precisen. Les obres han sigut adjudicades a Edifesa Obras y Proyectos, S.A. per un import de 3.165.001,84 euros (IVA inclòs).

Està previst que la propera setmana les obres ocupen el tram del carrer Editor Manuel Aguilar entre Sant Antoni i l’avinguda de l’Oest. Això suposarà el desviament del trànsit rodat procedent de Guillem Sorolla pel carrer de Sant Antoni i el carrer de Beata, que invertiran el sentit de la circulació.

D’altra banda, el trànsit procedent dels carrers de Peu de la Creu i Carabasses no podrà circular per avinguda de l’Oest sentit plaça de Sant Agustí i només podrà fer-ho amb direcció cap al carrer de Murillo. Encara que està previst que els canvis siguen efectius a partir del pròxim dimecres 23 o dijous 24 de maig, l’Ajuntament recomana evitar circular per l’entorn si no és estrictament necessari ja des d’aquest dimecres.

Les obres també afectaran algunes parades de l’EMT, que hauran de ser redistribuïdes. Algunes com les d’Editor Manuel Aguilar-avinguda de l’Oest, avinguda de l’Oest-Beata, avinguda de l’Oest-Roger de Flor i plaça Ciutat de Bruges seran suprimides. La de Guillem Sorolla-Torn de l’Hospital es desplaça uns metres direcció Mercat Central fins a l’altura del carrer de Maldonado. Tota aquesta informació es traslladarà per informadors a peu en els dies previs i en els primers dies dels canvis en les mateixes parades, en les quals, a més, s’informarà per escrit de qualsevol canvi.

Comparteix

Icona de pantalla completa