La Policia deté 4 persones per donar feina sense contracte a treballadors del camp

La investigació va començar a finals de març i ha determinat que els empleats treballaven durant llargues jornades per sous molt baixos
16 maig 2018 01:00h /
El minifundisme, la dispersió parcel·lària i l\'envelliment de la població agrària són les principals debilitats dels camps.

Agents de la Policia Nacional han detingut a quatre persones d'entre 26 i 44 anys per un delicte contra els drets dels treballadors en tenir gent fent feina al camp sense contracte, sense Seguretat Social i amb jornades de treball llargues i remuneració molt baixa, ha informat la Prefectura Superior de Policia en un comunicat.

Aquestes detencions s'emmarquen en una operació contra les organitzacions que contracten immigrants irregulars en els camps agrícoles. Els arrestats estan acusats dels delictes contra els drets dels treballadors, usurpació d'estat civil i pertinença a organització criminal.

Les recerques es van iniciar a la fi de març en tindre coneixement la Policia que en diversos camps agrícoles podrien estar treballant persones sense contracte laboral ni donades d'alta en la Seguretat Social. Els agents van esbrinar que els treballadors en situació irregular realitzaven diverses tasques plantant o arreplegant productes hortofructícoles, com ara tomaques i taronges en la zona d'Almenara i Xilxes (Plana Baixa) i a Castelló de la Plana (Plana Alta).

Els investigadors van localitzar dues empreses a València i Quartell (Plana Baixa) en les quals els empresaris, un home i una dona, i els seus gerents captaven estrangers irregulars als quals, per a evitar que foren detectats en cas d'inspeccions, els facilitaven fotocòpies d'alta de Seguretat Social d'altres treballadors contractats regularment.

Els empleats estaven necessitats de diners per a enviar als seus països i havien acceptat les condicions de treball imposades a causa de la seua situació de necessitat, segons la Policia. Així, treballaven en jornades de treball molt llargues i amb una remuneració molt baixa, fins a l'extrem que els cobraven el trasllat en les furgonetes de l'empresa des d'on eren arreplegats fins als camps.

Els agents van detenir, després de les comprovacions oportunes, els dos empresaris i dos encarregats. Per part de la Inspecció de Treball i la Seguretat Social es van tramitar els corresponents expedients sancionadors.

L'operació ha sigut realitzada per agents de la brigada local d'estrangeria de la comissaria de Sagunt en col·laboració amb la unitat de la policia espanyola i funcionaris de la Inspecció Provincial d'Ocupació i Seguretat de Castelló.

Dels detinguts, sense antecedents policials, els empresaris han passat a disposició judicial i els gerents han sigut posats en llibertat després de prestar declaració.

next