Diari La Veu del País Valencià
Cap campanya de sensibilització sobre violència de gènere del 2011 al 2013

RedactaVeu / València.

La portaveu socialista d’Igualtat en Les Corts, Modesta Salazar, ha denunciat que el cost econòmic de les campanyes publicitàries en matèria de violència de gènere per part del Consell durant els anys 2008, 2009 i 2010 va ascendir a 36.000 euros. Unes campanyes que ha titllat de “difuses” i que “no van obeir a cap criteri professional des del punt de vista de la comunicació”, produint-se en ciutats aïllades i en mitjans de comunicació que han desaparegut, segons consta en resposta parlamentària remesa pel Consell a la diputada. Així mateix, ha assenyalat la seua “estupor” perquè en els anys 2011, 2012 i 2013 no consta la realització de campanyes en la Direcció general de Família i Dona i que no hi ha previsió de la realització d’alguna fins a juny de 2014.

En aquest sentit, ha denunciat la “il·legalitat” d’aquesta política ja que la llei integral de violència de gènere estatal, en el seus articles 2 i 3, i la també llei valenciana en aquesta matèria, en el seu article 31, estableixen que cal “realitzar campanyes periòdiques amb la finalitat de sensibilitzar la societat”.

D’altra banda, Modesta Salazar, que ha plantejat aquestes qüestions a la secretària autonòmica de Família i Solidaritat, Lucía Cerón, en la Comissió de Política Social i Ocupació, ha remarcat que no s’ha vist cap campanya del Govern valencià en RTVV que arribara a tota la ciutadania, fins i tot ha recordat que “en 2001 van refusar fer una campanya a proposta pel PSPV en Canal 9” i que a l’octubre de 2013 el vicepresident Císcar va anunciar una que finalment no va poder emetre’s ja que RTVV va ser liquidada en el mes de novembre. Finalment, la diputada ha subratllat que el Consell del PP dedica a publicitat institucional, “a l’autobombo”, 2 milions d’euros, dels quals 500.000 euros són per a Sanitat, altres 500.000 euros per a Cultura i Esport, mentre Benestar Social és una altra vegada “la germaneta pobra”.

Comparteix

Icona de pantalla completa