Diari La Veu del País Valencià
Compromís demana a Agramunt que o marege amb ‘conspiranoies’ i dimistisca

La portaveu de Compromís a la Comissió d’Afers Europeus en les Corts, Mònica Álvaro, ha demanat la dimissió immediata de Pedro Agramunt del Consell d’Europa “per tal de deixar ja d’una vegada de tacar el nom dels valencians i les valencianes a Europa” arran de la compareixença del senador del PP davant de la Comissió de Reglament del Consell d’Europa.

Aquest òrgan ha de decidir si el el sanciona per haver rebut suborns del règim de l’Azerbaidjan per tal de blanquejar els abusos contra els Drets Humans que es cometen en aquell país del Caucas. Àlvaro recorda en una nota de premsa que Agramunt “hauria rebut pagaments en forma del reconegut, exclusiu i, sobretot, car caviar beluga, que és típic de la zona, així com els serveis de prostitutes”.

Segons Mònica Àlvaro, el senador “ha optat per la ‘conspiranoia’, tot afirmant que les organitzacions que l’han denunciat, European Stability Initiative (ESI) i Freedom Files, que actuen sota el paraigua de la Open Society, tindrien vincles amb el procés independentista català. Agramunt cita com a prova que dos activistes de Freedom Files, Yuri Dzhibladze i Olga Zakharova, haurien estat assenyalats com a membres d’una ‘trama russa proindependentista’ per part de certa premsa de Madrid, tot i que ara, segons la defensa d’Agramunt, en estar vinculats a la fundació Open Society, s’haurien canviat de bàndol i serien membres de l’oposició anti-Putin”.

Àlvaro ha descrit de “delirant” l’’afer. “Esperem que, pel bon nom dels valencians i valencianes a Europa, la fi arribe ben prompte. En tots els casos de corrupció del PP apareix el seu nom, des d’aquell cas Naseiro, i aquest home ha sigut tot en el PPCV. Podem suposar que val moltíssim més pel que calla que pel que diu, perquè, a més de dir moltes barbaritats, ha tingut i té la tolerància i l’aquiescència de la direcció del PPCV, quan no directament el suport explícit”, ha conclòs la diputada.

Comparteix

Icona de pantalla completa