Diari La Veu del País Valencià
Turisme assistirà a les fires internacionals més importants amb estands independents de Turespaña

“O eres innovador o eres barat”. Aquesta és la idea que vertebra el nou pla operatiu de màrketing per a 2018 elaborat per l’Agència Valenciana de de Turisme. Es tracta d’un conjunt d’actuacions transversals que es portaran a terme mitjançant la col·laboració publicoprivada amb l’objectiu de posicionar i millorar l’oferta turística del País Valencià. Així ho ha explicat el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, que ha assegurat que el pla combina la publicitat en línia amb la participació en fires i esdeveniments. Les actuacions preveuen l’assistència a fires internacionals de turisme amb estands separats dels de Turespaña.

Així, els objectius generals del pla són la segmentació de la demanda i la diversificació del producte, la desestacionalització, l’augment de la col·laboració publicoprivada, la millora del posicionament de la marca turística pròpia i destacar els productes distintius, reforçar la competitivitat fent del territori una destinació global, incrementar les accions que propicien l’augment de la despesa del turista i treballar per un turisme inclusiu i accessible.

L’AVT compta amb un pressupost de 5 milions d’euros per portar a terme la campanya turística global, que durarà 12 mesos, al mercat estatal. Per a promocionar-se a l’exterior, el departament de Colomer disposa de 1,250 milions. Les actuacions es duran a terme en la Unió Europea, els mercats asiàtics, i es mira també cap als Estats Units, segons ha apuntat el secretari autonòmic. Amb aquestos diners es faran campanyes publicitàries en mitjans de comunicació, es treballarà amb operadors turístics, companyies aèries, Agents Turístics i s’asistirà a fires tant estatals com internacionals.

Colomer ha insistit en la necessitat de guanyar pes en Internet “que és on es lliuren les batalles del sector”. En aquest sentit l’AVT vol seguir potenciant la seua presència en xarxes socials i augmentar la seua presència en 6 agències de viatges en línia: Atrapalo, Destinia, eDreams, LogiTravle, Rumbo i Viajes El Corte Inglés. A tot això cal afegir la creació d’un nou portal turístic, que estarà disponible a finals d’any. Es tracta d’un nou sistema de gestió de destinacions que aglutinarà un conjunt de funcions, processos i tecnologies per a posicionar i vendre el País Valencià com a destinació turística.

Participació en fires

Malgrat la importància del canal en línia, Colomer ha destacat també el pes que encara tenen per al turisme les fires sectorials i empresarials. És per això que tenen previst acudir a 24 fires estatals i a 26 d’internacionals, ja que el turisme internacional ha crescut al País Valencià per dalt de la mitjana.

Colomer ha destacat la participació en la World Travel Market de Londres en novembre. Es tracta d’una fira estatègica per al País Valencià, ja que el Regne Unit és el principal emissor de turistes. A aquest esdeveniment, l’AVT acudirà amb un estand propi, encara que Colomer ha insistit a remarcar que les relacions amb Tuespaña són molt bones. També assistiran amb escaparat propi a la Ibtm world de Barcelona. Aquesta és una de les fires més importants de turisme de negocis i la participació valenciana respon a una estratègia més amplia per a fomentar el turisme de negocis, un dels més rendibles.

D’altra banda, a l’octubre se celebrarà en la Ciutat de les Arts i les Ciències la I Mostra de Turisme de la Comunitat Valenciana. L’objectiu d’aquesta fira és augmentar la captació de turistes locals, mostrant-los la varietat d’oferta que té el territori. Colomer ha negat que l’objectiu d’aquesta fira siga compensar la possible pèrdua de turistes internacionals degut a la recuperació de destinacions turístiques com Egipte o Tunisia. En aquest sentit, Colomer ha mostrar la seua alegria per la recuperació d’aquestes destinacions, “perquè això vol dir que s’han acabat allí els conflictes i la misèria”.

Llei de Turisme

Colomer també ha anunciat que la Llei de Turisme, Oci i Hospitalitat, que ja ha sigut aprovada en comissió a les Corts, preveu el canvi de nom de l’Agència Valenciana de Turisme. Una vegada les corts aproven la norma, l’ens dirigit per Francesc Colomer passarà a denominar-se Turisme Comunitat Valenciana.

També ha parlat sobre els apartaments turístics i ha donat suport una vegada més a la regulació de la localització dels allotjaments per part dels consistoris. En aquest sentit ha destacat que l’aliança i la col·laboració entre l’Agència Valenciana de Turisme i Turisme València, que depén de l’Ajuntament, és més propera que mai.

Comparteix

Icona de pantalla completa