Diari La Veu del País Valencià
El servei de Rodalia de Renfe València, demandat pel tracte discriminatori cap a les persones amb discapacitat

La Fiscalia de València ha interposat dues demandes davant dels jutjats de Primera Instància i Mercantil contra entitats del Grupo Renfe “en defensa dels usuaris amb discapacitat i mobilitat reduïda” en la prestació del servei de Rodalia a València, segons ha anunciat el ministeri públic en un comunicat.

La nota explica que les demandes han sigut interposades després de la tramitació de les diligències prèvies incoades amb motiu de la denúncia que va presentar la Confederació de Persones amb Discapacitat Física i Orgànica de la Comunitat Valenciana (Cocemfe-CV) “exposant la situació de desemparament i discriminació que pateixen les persones amb discapacitat i mobilitat reduïda” per incompliment de l’obligació legal de garantir les condicions bàsiques d’accessibilitat i no discriminació.

L’entitat de defensa de les persones amb discapacitat va presentar la casuística a través de les reclamacions dels usuaris, que “evidencien la impossibilitat d’accedir al servei de Renfe Rodalia per part de les persones amb la mobilitat reduïda en igualtat de condicions a causa del desnivell existent entre el tren i l’andana i a l’escassetat de trens adaptats”. Davant la “circumstància de desemparament i l’immobilisme” de Renfe, indica Cocemfe-CV, va decidir iniciar en abril de 2017 l’actuació amb la Fiscalia, que va obrir diligències prèvies pels casos denunciats.

En la demanda davant els jutjats de Primera Instància s’ha exercitat una acció en defensa dels drets fonamentals per no discriminació de les persones amb discapacitat i mobilitat reduïda. Per la seua banda, en la demanda davant el jutjat mercantil s’ha exercitat una acció col·lectiva de cassació, en defensa dels drets dels consumidors i usuaris vulnerables per discapacitat i mobilitat reduïda.

Comparteix

Icona de pantalla completa